Svet
10 ogledov

Anarhisti napadajo pomembne osebnosti

Karabinjeri preiskujejo kraj, kjer so streljali na Roberta Adinolfija. Strelec j
1/4
EPA
Anarhisti so streljali na direktorja za jedrsko energijo in zagrozili, da bo napadov še več, zato je notranje ministrstvo razporedilo dva tisoč policistov zaradi varovanja 550 tožilcev in drugih pomembnih osebnosti.

Italija je prerazporedila dva tisoč policistov za varovanje 550 ljudi, "ki bi lahko bili tarče napadov. Za njihovo varovanje je zadolženih več kot dva tisoč policistov," je v sporočilu za javnost zapisalo italijansko notranje ministrstvo.

Svet za nacionalno varnost se je sestal, potem ko je bil v streljanju ranjen direktor energetskega podjetja Ansaldo Nucleare, 59-letni Roberto Adinolfi. V bolnišnici so ga oskrbeli zaradi resnih poškodb noge, kot je povedal zdravnik. Streljanje mnoge spominja na napade, ki so jih v sedemdesetih in osemdesetih letih prejšnjega stoletja izvajali politični militaristi. Svet je na zasedanju poudaril potrebo po povečanju nadzora in preiskovalnega dela, da bi s tem zmanjšali tveganje prevratnih dejanj, ki bi lahko povečala napetosti, povezane z gospodarsko krizo, so še sporočili z ministrstva.

Policija je povečala varovanje tožilcev in pomembnih osebnosti, potem ko je anarhistična skupina Neformalna anarhistična federacija, ki je prevzela odgovornost za streljanje na Adinolfija, zagrozila, da bo izvedla še sedem napadov.

Komentarjev 1
  • privat 14:13 18.maj 2012.

    morilci ,goljufi,tatovi ,lažnivci so danes pomembne osebe...kam je eu prišla??