Svet
16 ogledov

Aretirali protestnike na Wall Streetu

Protestniki so na Wall Streetu vztrajali od 17. septembra
1/9
EPA
Ameriška policija je prijela okoli 80 ljudi, ki so v New Yorku protestirali proti ameriškemu finančnemu sistemu in praksam delovanja na Wall Streetu.

Protestniki v neposredni bližini newyorške borze vztrajajo že dober teden dni, tokrat pa je policija prvič konkretneje poskušala prekiniti njihovo akcijo. "Aretirali smo okoli 80 ljudi," je povedal predstavnik newyorške policije.

Največ prijetih so obtožili blokiranja prometa in vladnih služb ter upiranja aretaciji. Eno osebo so obtožili napada na policista, v času akcije pa je eden od mož postave utrpel poškodbo ramena, kažejo uradni podatki.

Jeza zaradi socialnega prepada

Na drugi strani protestniki na svoji spletni strani poročajo o aretaciji od 80 do 100 ljudi. Objavili so tudi fotografije in posnetke nasilnega vedenja policije.

Protest z naslovom Zasedimo Wall Street se je začel 17. septembra. Dober teden zatem večji del protestnikov še vztraja v parku v neposredni bližini newyorške borze kljub močni navzočnosti policije in večdnevnemu deževju.

Kot poudarjajo, jih pri protestih vodi jeza zaradi velikih razlik med zelo bogatimi v državi in naraščajočim številom ljudi, ki se komaj preživljajo v času spopadanja s posledicami finančne in gospodarske krize.

Komentarjev 2
  • privat 07:59 26.september 2011.

    kako malo demokracije si danes privošči beli svet..

  • Mr.Who00 15:15 25.september 2011.

    Protesti so demokratični in legalni dokler se ne zgodijo v ZDA.