Svet
5982 ogledov

Assange v ujetništvu dvakrat postal oče, Američani skušali ukrasti otrokov DNK

Julian Assange sin Stella Morris Instagram
Šef WikiLeaksa je med bivanjem na ekvadorski ambasadi v Londonu dobil dva otroka. Oba sta ga obiskala.

Julian Assange že vse od leta 2010, ko je s svojimi razkritji šokiral predvsem ameriške vojaške kroge, nima miru. Pred zahtevami za izročitev sodnim organom v ZDA (in tudi na Švedskem) je leta 2012 zatočišče poiskal ekvadorskem veleposlaništvu v Veliki Britaniji.

Tam je ostal skoraj sedem let, preden so mu, po sporu z ekvadorskimi oblastmi, odvzeli pravico do azila. Britanska policija ga je aretirala, na sodišču pa je bil, zaradi nespoštovanja določil varščine, obsojen na 50 tednov zapora.

Assange, ki se, domnevno v slabem zdravstvenem stanju, nahaja v londonskem zaporu Belmarsh, pa se je med bivanjem na ekvadorski ambasadi zaljubil. In le to, dobil je tudi naraščaj.

julian assange aretacija Svet Švedsko tožilstvo opustilo preiskavo Assangea zaradi posilstva

Leta 2015 je Avstralec spoznal v Južnoafriški republiki rojeno odvetnico Stello Morris. Ta je delala na njegovem primeru in ga obiskovala na ambasadi ter se z njim kmalu zapletla v zvezo.

Julian Assange Stella Morris | Avtor: Instagram Instagram

Leta 2016 je par spočel prvega sina Gabriela, se nekaj mesecev kasneje zaročil, februarja 2019 pa dobil še drugega sina - Maxa.

Vključno z Gabrielom in Maxom ima Julian Assange štiri otroke.

Tako Assange kot Morrisova sta trdila, da so skušali ameriški obveščevalci ukrasti Gabrielov DNK, potem ko so posumili, da je prav Assange oče obeh otrok. Par je zvezo in naraščaj namreč dolgo skrival pred javnostjo.

Eden najbolj iskanih ljudi na svetu je rojstvo obeh sinov lahko spremljal v živo, Morrisova je namreč poskrbela za snemanje obeh porodov.

Tako Gabriel kot Max sta očeta tudi že obiskala. Zgodilo se je lanskega maja, ko je bil Assange že v zaporu, Max pa je bil star komaj tri mesece. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.