Svet
15330 ogledov

Avstrija bo masovno izvajala ta ukrep

Dunaj Epa
Avstrijski kancler napovedal ukrep, ki naj bi turistom zagotavljal varnost.

Avstrijski kancler Sebastian Kurz je na novinarski konferenci na Dunaju poudaril, da bo dopust v Avstriji ne glede na novi koronavirus varen kot v nobeni drugi državi na svetu, poroča vienna.at.

Svojo trditev je podkrepil z napovedjo, da bodo testirali največje možno število ljudi, ki so v kontaktih s turisti. "Veseli me, da bomo tako domačim kot tujim gostom ponudili hkrati varne in lepe počitnice," je rekel Kurz in dodal, da državam s težjo epidemiološko situacijo svojih meja Avstrija ne bo odprla.

Predsednik avstrijske Gospodarske komore Harald Mahrer je pri tem napovedal, da naj bi do junija zagotovili 65 tisoč testov tedensko za zaposlene v hotelih in ostalih turističnih objektih.

Na mejo vojska

Avstrija medtem v skladu s predhodno odločitvijo na svoje meje v pomoč policiji namešča vojsko. Vojaki so tako ponekod, tudi na meji s Slovenijo, že prevzeli svoje naloge, drugod se bo to zgodilo do petka. Kot na spletni strani piše ORF, gre za prvi tovrstni ukrep po drugi svetovni vojni.

Avstrija je sredi aprila v pomoč v epidemiji novega koronavirusa vpoklicala pripadnike avstrijske aktivne vojaške rezerve, da bi pomagali policiji. Z delom v vseh avstrijskih deželah jih je 1400 po usposabljanju začelo v torek, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Vojaki bodo pomagali policiji pri izvajanju varnostnih nalog na področju migracij in covida-19, pa tudi pri zdravstvenih ukrepih v okviru nadzora na meji. Šlo naj bi predvsem za pripadnike t. i. aktivne rezerve oz. milice. Njihova namestitev pa bo trajala dva meseca. Če bodo ukrep podaljšali, je po besedah obrambne ministrice Klaudie Tanner odvisno od razvoja epidemije.

Italijansko-avstrijska meja Koronavirus Slovenija Avstrija odpira meje, Slovenije ne omenja

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Avatar Cressiola
    Cressiola 01:01 22.maj 2020.

    Dobrodošli na najboljšem spletnem mestu za zmenke - B︆︆r︆︆e︆︆d︆︆h︆︆o︆︆t︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

  • Avatar Žare Dolenc
    zare 22:29 21.maj 2020.

    Bravo, stromar. Podpišem. 👍👍👍

  • stromar 19:38 21.maj 2020.

    Jodlarji, saj razumemo. Turisti lahko pridejo samo k vam, nikamor drugam. Pozabli ste, da ste zaradi lakomnosti okužili pol europe