Svet
10210 ogledov

Avstrija s to spremembo na meji

avstrija koronavirus Epa
Sprememba predvsem na Koroškem in Tirolskem.

Za nadzor potnikov na meji zaradi naraščanja okužb z novim koronavirusom je avstrijska vlada danes odločila na južno in vzhodno mejo države napotiti dodatnih 1300 pripadnikov varnostnih sil.

Dodatnih 500 policistov in 800 vojakov bo preverjalo, ali potniki prihajajo iz držav z visokim tveganjem okužb, pomagali bodo zdravstvenim delavcem pri testiranjih ter odrejali karanteno, je dejal notranji minister Karl Nehammer. Nadzor na meji bodo po njegovih besedah okrepili predvsem na Koroškem in Tirolskem.

Vlada je tudi izdala opozorilo pred potovanji na španske sredozemske otoke, kot sta Majorka in Ibiza, pred tem pa je že odsvetovala potovanje v kopenski del Španije, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Po nedavni zaostriti pogojev za tiste, ki se vračajo s Hrvaške, bo vlada strožja pravila za vstop s prihodnjim ponedeljkom razširila tudi za tiste, ki bodo prišli z Balearskih otokov. Pokazati bodo morali negativni test na okužbo ali pa ostati v karanteni doma ter opraviti test v 48 urah, je danes dejal avstrijski kancler Sebastian Kurz, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Prebivalci, ki se vračajo s počitnic v tujini, so namreč tisti, ki tvorijo največjo skupino novih okužb z novim koronavirusom v Avstriji. Danes so iz države poročali o skoraj 300 novih okužbah v zadnjih 24 urah, še poroča dpa.

Covid-19, UKC Ljubljana Covid-19 Zdravje Znova precejšen skok okuženih Milan Krek Covid-19 Zdravje Krek: "Približali se bomo številki 40! Moramo ukrepati!"

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.