Svet
18222 ogledov

Avstrija spreminja režim na meji

avstrija policija Epa
Avstrija bo s torkom spremenila režim na svoji meji. Meje odpira tudi Nemčija.

Od torka, 16. junija 2020, bo Avstrija spet odprla mejo z Italijo, edino sosedo, s katero ima trenutno še zaprto mejo. Ali bo to veljalo za območje celotne Italije ali bodo za posamezne italijanske regije veljali posebni pogoji, še ni jasno.

Odpravili bodo tudi omejitve z več kot 20 evropskimi državami. Od 16. junija dalje bodo tako sproščeni ukrepi veljali tudi za potnike, ki bodo potovali v Avstrijo iz Grčije in Hrvaške.

Potnikom iz držav, uvrščenih na seznam, po prihodu v Avstrijo ne bo treba v štirinajstdnevno karanteno, prav tako jim ne bo treba za vstop v državo imeti negativnega testa na covid-19, poroča Reuters. Na seznamu držav, za katere bodo veljali sproščeni ukrepi, (še) ni Švedske, Španije in Portugalske. Prav tako ostaja zaprta meja za državljane Velike Britanije. 

avstrija policist Slovenija Novi zapleti na meji z Avstrijo

Nemčija v torek odpira meje za državljane EU in Švice

Nemčija bo v torek na svojih mejah za državljane drugih držav EU in Švice odpravila omejitve, ki jih je marca uvedla z namenom zajezitve širjenja novega koronavirusa. Tako jim ob prihodu v Nemčijo ne bo treba v karanteno, je danes pojasnil nemški notranji minister Horst Seehofer.

Za tujce, ki bodo prišli v Nemčijo z letalom iz Španije, pa bodo nadzor odpravili šele 21. junija, poročajo nemški mediji.

V vseh nemških zveznih deželah, z izjemo Brandenburga in Severnega Porenja-Vestfalije, sicer ostaja obvezna karantena za potnike iz držav EU, v katerih je število okužb v zadnjem tednu višje od 50 na 100.000 prebivalcev. To pa od preteklega tedna velja samo za Švedsko, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Nemčija je sredi marca na svojim mejah z namenom zajezitve širjenja novega koronavirusa uvedla nadzor in stroge omejitve glede vstopa. V državo so sicer lahko vstopali tudi državljani EU, ki v Nemčiji delajo ali iz drugih nujnih razlogov.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 1
  • Avatar Senkiolla
    Senkiolla 01:49 11.junij 2020.

    Dobrodošli na najboljšem spletnem mestu za zmenke == www.Hosset.Com