Slovenija
3631 ogledov

Novi zapleti na meji z Avstrijo

avstrija policist Epa Fotografija je simbolična
Meja z Avstrijo bi se danes morala odpreti, a je prišlo do zapletov.

"Pred eno uro sem bil seznanjen, da se dogajajo zapleti na mejo med Avstrijo in Slovenijo, natančneje v Radgoni na mostu. Rečeno mi je bilo, da vozila obračajo na mostu, da jih ne spuščajo na našo stran," je na novinarski konferenci povedal vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin. Izkazalo se je, da je policija prejela navodilo, da se promet za avstrijske državljane, ki vstopajo v Slovenijo sprošča šele v noči s petka na soboto in ne v noči s četrtka na petek.

Notranji minister Aleš Hojs je potrdil, da je bila odločitev vlade, da se promet z Avstrijo sprosti v noči s četrtka na petek. "Domnevam, da je prišlo do šuma med vrhom ministrstva za notranje zadeve in policijo. Zdaj to usklajujejo, upam, da bo zaplet do konca tiskovne konference presežen," je dejal Kacin in se opravičil avstrijskim državljanom, ki so imeli zaradi tega težave.

mejni prehod Rateče Od četrtka Slovenija Avstrija odpira meje za vse sosede, razen za Italijo

Kdaj se odpirajo meje znotraj EU?

Okvirni datum, ko naj bi se sprostile meje znotraj Evropske unije je 15. junij. Ali bo to dejansko na ta datum doseženo ali ne, pa je vprašanje, je pojasnil Kacin. Oviro predstavlja predvsem dejstvo, da ni epidemiološka slika v vseh državah enaka. "V primeru Italije imajo štiri dežele še vedno preveliko število novih okužb in so precej zamejene tudi glede gibanja znotraj Italije. Odvisno je, kako se zna zgoditi drugi val. V Severni Makedoniji imajo dnevno več kot 100 novih okužb. Zakaj je tako, ni povsem jasno, a število okuženih se povečuje. Naš Nacionalni inštitut za javno zdravje natančno spremlja situacijo tam," je povedal Kacin.

Kolone tovornjakov Kolone Slovenija "Štala" v smeri proti Avstriji, ceste polne tovornjakov

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 13
  • bodočipartizan 17:56 05.junij 2020.

    Hojsu šumi v glavi, ker mu vodja prehitro tisti možgan preklaplja na ON in OFF.

  • Avatar Miro Per
    Miro Per 16:14 05.junij 2020.

    Niti ena stvar ni dorečena, samo nakladajo in eden drugega popravljajo in se sprenevedajo

  • sam50 13:35 05.junij 2020.

    Njim stalno nekaj šumi,so pa dobri,ko je potrebno je...lastni narod,takrat jim je vse kristalno čisto,brez šumov.....