Svet
15460 ogledov

"Barbara ni padla v reko"

Barbara Vitez Srbska policija
Petnajstletnice še niso našli.

Oče petnajstletne Barbare Vitez iz Srbije, ki jo pogrešajo od 25. nobembra lanskega leta, ne verjame, da je padla v reko Tiso, kot sta dejala fanta, ki sta bila nazadnje z njo. "Vsakogar, ki je tam izginil, so našli," je Endre Vitez dejal za srbske medije. 

Barbara je po besedah očividcev pred enim letom okoli 22.30 ure padla z železniškega mostu na reki Tisi v kraju Senta na severu Srbije ob madžarski meji, za njo se je izgubila vsakršna sled. 

Most čez Savo v Beogradu Starši dobili pismo Slovenija "Vašo hčer so posilili, ubili in vrgli v reko"

V piceriji je praznovala rojstni dan prijateljice, nato se je z družbo odpravila proti mostu, kjer so jo nazadnje videli. 

"Iz medijev sem izvedel, da so jih dali na detektor laži, a ne verjamem, da se je to zgodilo," je dejal. "Nisem dobil nikakršnih dokazov. Vse kar imam od policije je papir, s katerim sva z ženo prijavila izginotje hčerke."

Most Pogrešana 15-letnica Slovenija Fanta bosta šla na detektor laži

Nekaj dni po tem, ko je bilo dekle pogrešano, sta starša dobila anonimno pismo, v katerem pisec trdi, da so Barbaro na rojstnem dnevu omamili, jo odpeljali na most, posiljevali in vrgli v reko.

Pismo je bilo napisano v madžarskem jeziku. Pred nekaj meseci so se pojavile govorice, da je Barbara na Madžarskem ter da tam živi v ujetništvu. Družina je zato najela zasebne detektive, ki naj bi posneli fotografijo dekleta. 

"Četudi smo jim dali slike, je videti, kot da nam ne verjamejo," sta povedala za medije. "Mislijo, da se tako tolaživa, da je hčerka živa. Do sedaj niso ničesar naredili, a moja hčer je pod prisilo v ujetništvu."

Barbarino mamo je poleg tega poklicalo nekaj ljudi, ki so trdili, da so jo videli v Grčiji, a njen oče misli, da se ne nahaja tam. "Jaz je tam nisem videl, verjamem samo to, kar vidim," je povedal za srbske medije. "Ne vem, ali je to resnica ali laž, upam, da to niso le neslane šale."

Policija je z iskalno akcijo v Tisi prenehala. "Vse, ki so izginili v Tisi, so našli," pravi oče, ki še vedno upa, da bo njuna hčerka prišla živa in zdrava nazaj. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.