Svet
1196 ogledov

Belgijski premier bi uvedel sankcije za Izrael

Izrael Palestina vojna Profimedia
Predlagal je, da bi lahko uvedli sankcije za posameznike, med drugim za "ministra, ki poziva k uporabi jedrskega orožja proti prebivalstvu, ki ne more storiti ničesar in ki že danes živi v grozljivih razmerah".

EU bi morala preučiti možnost prepovedi vstopa v Evropo za ekstremistične Izraelce, ki pozivajo k nasilju nad Palestinci, je danes izjavil belgijski premier Alexander De Croo. Predlagal je uvedbo sankcij za skrajneže, med drugim za izraelskega ministra za dediščino Amičaja Elijahuja, ki dopušča možnost uporabe jedrske bombe na območju Gaze.

"Naša država mora zagotoviti, da se tistim, ki zagrešijo huda kazniva dejanja, na primer tistim, ki izvajajo nasilje na Zahodnem bregu, prepreči vstop v našo državo in Evropsko unijo," je De Croo dejal v belgijskem parlamentu.

Ob tem je obsodil izraelsko nasilje nad Palestinci na zasedenem Zahodnem bregu in dodal, da je pomanjkanje ukrepov proti takim nasilnim skrajnežem nesprejemljivo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Predlagal je, da bi lahko uvedli sankcije za posameznike, med drugim za "ministra, ki poziva k uporabi jedrskega orožja proti prebivalstvu, ki ne more storiti ničesar in ki že danes živi v grozljivih razmerah". To je pred dnevi izjavil Elijahu, zaradi sporne izjave pa je bil do nadaljnjega suspendiran z vladnih srečanj.

Izraelsko obleganje in bombardiranje Gaze se je začelo 7. oktobra, ko so napadi palestinskega gibanja Hamas v Izraelu zahtevali življenja 1400 ljudi, napadalci pa so zajeli okrog 240 talcev. V izraelski ofenzivi, ki je sledila, je bilo v Gazi ubitih okrog 10.818 ljudi, od tega 4412 otrok, ranjenih pa je več kot 27.000 ljudi.

V racijah izraelskih sil na Zahodnem bregu pa je bilo v tem času po podatkih oblasti v Ramali ubitih več kot 170 Palestincev.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • Avatar Iuckyss
    Iuckyss 04:49 10.november 2023.

    EU je TAKOJ uvedla sankcije proti Rusiji, ko je ta posredovala po osmih letih prosjačenja, da se vendar upoštevajo sporazumi iz Minska in neha pobijati rusko manjšino in proti Putinu so razpisali mednarodno tiralico, ker je umaknil otroke s prve ...prikaži več bojne linije....Izrael pa je trenutno pri številki 4400 pobitih otrok, da ne govorimo o deset tisočih, ki so umrli, ker so jim odtegnili razkužilo za vodo ...Ste sploh normalni..?! Kje ste zdaj razni Jerneji, da pljujete po Netanjahu ?!.Kreteni dvolični

  • e95e7fd9ea687d7ff23f77a8c201dc8140701052 01:09 10.november 2023.

    Ne (le) sankcije proti posameznikom, ampak proti nacistični državi Izrael. Za začetek priznanje Palestine v mejah iz leta 47 skladno z resolucijo UN 181/47, potem pa gospodarske in kulturne sankcije (bojkot, embargo), diplomatske sankcije (prekinitev diplomatskih stikov, zaprtje naše ambasade ...prikaži več tam in izgon njihovega osebja iz SLO), vložitev obtožnice zaradi vojnih zločinov in zločinov proti človečnosti zoper taglavne žide na temelju univerzalne jurisdikcije ter spožitev postopkov proti Izraelu in

  • Željko 22:09 09.november 2023.

    A je mel Hitler kakega sina??