Svet
3226 ogledov

Benečija: Zaradi neodgovornega posameznika v karanteni 89 ljudi

koronavirus Italija Epa
V Benečiji na severovzhodu Italije bodo spet uvedli nekatere omejitvene ukrepe.

Zaradi pojava grozda okužb z novim koronavirusom bo dežela Benečija (Veneto) na severovzhodu Italije znova uvedla nekatere omejitvene ukrepe. Ko je danes sporočil predsednik dežele Luca Zaia, bodo ukrepe objavili v ponedeljek, uvesti pa da jih morajo zaradi neodgovornega posameznika. 

Za nov izbruh virusa je obtožil neodgovorno ravnanje moškega, ki so mu po vrnitvi s poslovnega potovanja v Srbiji potrdili okužbo z novim koronavirusom, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Srbija koronavirus Svet Objavili podatke, najhuje od začetka marca

Pojasnil je, da se je moški iz Srbije vrnil 25. junija, ko je že opazil prve simptome covida-19, a se je kljub temu še naprej družil ter se celo udeležil zabave in pogreba. Na urgenco je prišel 28. junija, kjer je bil pozitiven na okužbo, a je vztrajal, da mu dovolijo oditi domov. Nato so ga hospitalizirali 1. julija, sedaj pa je na intenzivni negi.

koronavirus, italija | Avtor: Profimedia Profimedia

Na testu so bili pozitivni še štirje ljudje, povezani z njim, v Vicenzi in Veroni pa je zaradi njegovega neodgovornega obnašanja v karanteni 89 ljudi, je poudaril Zaia.

Opozoril je, da je sedaj dežela z območja nizkega tveganja postala območje visokega tveganja.

Število smrtnih žrtev covida-19 v Italiji se je medtem danes znova zmanjšalo. V zadnjem dnevu je umrlo 15 bolnikov, potem ko jih je v četrtek 30. Po podatkih ministrstva za zdravje so v zadnjih 24 urah poročali tudi o 223 novih okužbah z novim koronavirusom. V državi je od izbruha epidemije 20. februarja zaradi covida-19 skupno umrlo 34.833 ljudi, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Potovanja in covid-19 Svet Slovenije ni na seznamu

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • MihaPu 13:02 05.julij 2020.

    Zdrkal si ga je v morje in semenčice so prišle v njihovo beneško kavo na trgu sv. Marka. Ustrahovanje ljudi se nadaljuje, new world corrupted order.

  • Snežinko 10:04 04.julij 2020.

    IN zakaj se takih idiotov ne kaznuje ni jasno res prav nobenemu...