Svet
4212 ogledov

Bidenu se zmaga iz ure v uro bolj nasmiha

Joe Biden Epa
Po štetju AP ima Biden trenutno 248 elektorskih glasov, Trump pa 214.

Medtem, ko Donald Trump že zahteva ponovno štetje glasovnic in vlaga tožbe, s katerimi želi zaustaviti štetje glasov, pa njegovemu protikandidatu Josephu Bidenu kaže vse bolje.

Volitve v ZDA; Donald Trump spremljamo Svet Trump demokrate že obtožuje prevare, napovedal tudi ponovno štetje glasov

Po projekcijah ameriških medijev osvojil 10 elektorskih glasov v zvezni državi Wisconsin, eni od ključnih za zmago na predsedniških volitvah v ZDA. V Wisconsinu je glede na projekcijo AP Biden dobil 49,6 odstotka glasov, Trump pa 48,9 odstotka. Njegovo zmago v tej državi sta napovedali tako televizijska mreža CNN kot tiskovna agencija AP. V prednosti je tudi v Nevadi, Arizoni in Michiganu. 

Po štetju AP ima tako Biden trenutno 248 elektorskih glasov, Trump pa 214. Za zmago je potrebnih 270. 

Janez Janša Tvit okužen Svet Pri Twitterju so se spravili nad Janeza Janšo

dezurni@zurnal24.si

 

 

Komentarjev 9
  • leonardo 07:10 05.november 2020.

    Kakorkoli bi se obrnilo, je Janša pokazal, da ni zrel za politika, ki bi bil v ponos Slovencem, še manj Evropi, ki jo misli naslednje leto zastopati. Ne, nikakor ni v ponos Sloveniji niti ne njegovim pripadnikom. No pa oni ...prikaži več mu dajo vse prav jih gotovo ni tako sram kot je nas ostale Slovence.

  • Avatar ovca
    ovca 23:00 04.november 2020.

    popo 👍👋🤣. Seveda pa upam,da se jajo vrze pod kamion zaradi zalosti 🤔

  • popokatopetl 22:49 04.november 2020.

    Namesto da JJ nespodobno navija za Trumpa bi v ZDA mogoče rabili pomoč v obliki neodvisnih opazovalcev volitev... Izgleda poštena izvedba volitev ni problem samo po Afriki in nekdanjih sovjetskih republikah ;(