Svet
5 ogledov

"Bili so popolnoma neumni, idioti"

Dania Suarez, tajni agenti ZDA Prt Scr YouTube
Kolumbijska spremljevalka iz afere z ameriškimi varnostniki je za medije povedala, da so bili agenti pravi neumneži in da ne razume, kako jih je imel Obama v svoji službi.

"Bili so popolnoma neumni, idioti. Ne vem, kako jih je imel Obama v svoji varnostni službi. Kakšni neumneži," je za medije povedala Dania Suarez, ena od kolumbijskih spremljevalk iz afere, v kateri so se znašli varnostniki ameriškega predsednika Baracka Obame. "Radi so razkazovali svoja trenirana telesa, lepo definirane trebušne mišice. Radi so imeli pozornost in bili so polni samih sebe," je povedala.

Suarezovo, mamo samohranilko devetletnega dečka, je eden od njih hotel odpraviti s samo 30 dolarji (23 evri) namesto 800 (614), zato je naredila cirkus in zahtevala celotno plačilo. Kot je povedala prijateljem in medijem, jo je neimenovani agent vrgel iz sobe. Medtem ko je ona kričala na hodniku, se je on zaklenil v sobo. Posredovali so policisti in novica je dosegla ameriško ambasado in ves svet.

Dokumenti tajne službe na dosegu roke

Suarezova je prav tako povedala, da bi lahko kadarkoli brskala po agentovih dokumentih, prtljagi, denarnici ali načrtih, ki so jih imeli Obamovi varnostniki s seboj. Čeprav je v središču škandala, nihče iz tajne službe ni z njo stopil v stik. Poklical pa je kongresnik Peter T. King, predsednik odbora za domovinsko varnost, da bi govoril z njo. "Tajno službo sem prosil za pojasnilo, kako jim ni uspelo najti te ženske, saj je medijem to brez težav uspelo," je rekel.

Trije zadržali službo

Agenti tajne službe in vojaško osebje so najeli 21 spremljevalk na večer 11. aprila, tik pred prihodom Obame na dvodnevni vrh Organizacije ameriških držav (OAS), ki se ga udeležujejo voditelji 34 držav članic. Kljub kršitvam delovnih obveznosti so trije zaposleni zadržali službe, medtem ko jih je šest dalo odpoved. Dva sta bila odpuščena, eden pa se je upokojil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.