Svet
17808 ogledov

Blokirali promet celo za reševalna vozila

Nevihtni oblaki
Kljub številnim opozorilom nekateri vozniki kršijo vsa pravila.

Tako kot Slovenijo, kjer je bilo najhuje na ptujskem koncu, ko je voda poplavila avtomobile v mestnem jedru in kjer je veter odnesel del strehe, so močna neurja popoldne zajela tudi Hrvaško.

Toča je klestila okrog Krapinskih Toplic, Tuheljskih Toplic, Tuhlju, v okolic Krapine, ... Popoldne se je neurje razširilo tudi na območje Reke. Tam je le v desetih minutah temperatura padla za osem stopinj Celzija, v kratkem času je padlo 20 litrov dežja na kvadratni meter, zabeležili so hitrost vetra 75 kilometrov na uro. V Klani je v tem času padlo celo 35 litrov dežja na kvadratni meter.

V Gorskem kotoru so bili na cesti zaradi toče skoraj zimski pogoji.

Tudi na Hrvaškem bo nestanovitno vreme s številnimi nevihtami in lokalno močnejšimi neurji vse do četrtka, opozarjajo tamkajšnji vremenoslovci.

Portal Istramet.hr medtem poroča, kako so se številni volzniki, v nameri, da bi zaščitili svoja vozila, ne glede na številna opozorila, zastavljali pod nadvozi in mestoma povsem blokirali avtocesto, celo za vozila reševalne službe. Popolnoma blokirani so bili tudi nekateri hrvaški predori.

Poplavljen Ptuj Huda ura Slovenija Avtomobili v vodi, podrta drevesa, toča Mrzlo jutro Napoved Slovenija Sprememba vremena: Od vročinskega vala bo šlo do 0 ºC

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 9
  • Avatar vec
    vec 20:11 08.julij 2019.

    Ma ni to v SLO to je povsod na balkanu, Slovenci nismo balkanci, jih je pa kr nekaj tukaj, zato nam ta pojav ni neznan. Če maš nov avto in si glupan brez kaska si si točno sam kriv ker ...prikaži večer si glup ali škrt (in ni jih malo takih)

  • Avatar Olgintinna
    Olgintinna 01:31 08.julij 2019.

    Ali veš, kje najti žensko za eno noč? Pridite v >>> www.Bredhot.Com

  • max 20:20 07.julij 2019.

    Komaj čakam dan, ko bo v neurju podvoz zaparkiran, in ko prileti zadaj 40 tonski šlepar in vas kretene zagamane razmeče od pekla do nebes.