Svet
7 ogledov

Bombni preplah med sojenjem Sanaderju

Ivo Sanader Marko Lukunić / Pixsell
"Ugotovimo, za kaj gre, pa se bomo potem evakuirali. Menda do takrat ne bo eksplodiralo," je obvestilo komentiral sodnik, potem ko je prejel klic.

Sojenje nekdanjemu premierju in predsedniku HDZ Ivu Sanaderju je bilo danes prekinjeno zaradi obvestila o podtaknjeni bombi. Sodnik Ivan Turudić je nekaj pred 13. uro prejel telefonski klic, hitro za zapisnik narekoval, kar je moral, in rekel: "Ugotovimo, za kaj gre, pa se bomo potem evakuirali. Menda do takrat ne bo eksplodiralo." Po posvetu se je štiri minute kasneje odločil nadaljevati sojenje.

"Pred obravnavo so prostore temeljito pregledali zaradi eksplozivnih teles in mislim, da je prijava neutemeljena," je dejal Turudić in nadaljeval sojenje Sanaderju zaradi suma, da je za 10 milijonov evrov podkupnine Madžarom prepustil upravljalne pravice v največji hrvaški naftni družbi INA, v združenem postopku pa ga obtožnica bremeni tudi za vojno dobičkarstvo zaradi jemanja provizije od banke Hypo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.