Svet
16 ogledov

Breivik imel še druge tarče

Anders Behring Breivik Žurnal24 main
Desničarski skrajnež Anders Behring Breivik naj bi pripravljal napad tudi na kraljevo palačo in sedež vladajoče laburistične stranke.

Po navedbah norveških policistov je med zaslišanjem priznal, da so ga zanimale tudi druge tarče. "Gre za tarče, ki se za terorista zdijo naravna izbira," je dejal predstavnik policije Paal-Fredrik Hjort Kraby, a podrobnosti po navedbah francoske tiskovne agencije AFP ni želel navesti.

Tabloid Verdens Gang v današnji izdaji poroča, da naj bi Breivik razmišljal tudi o napadu na kraljevo palačo zaradi njene simbolne vrednosti ter na sedež laburistov zaradi njihove vloge pri ustvarjanju multikulturne družbe, ki jo je sam tako preziral.

Včerajšnje zaslišanje je sicer trajalo deset ur, a Kraby več o njem ni želel povedati. Breivika naj bi spet zaslišali prihodnji teden, a o točnem dnevu policija ne želi govoriti.

Breivik je 22. julija izvedel morilski pohod, v katerem je ubil 77 ljudi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.