Svet
11 ogledov

"Že kot otrok je bil hladen"

Anders Behring Breivik Reuters
Breivik je bil že kot otrok drugačen od svojih sovrstnikov. Njegova soseda ga opisuje kot težavnega in hladnega.

Lina Engelsrud je živela v istem stanovanjskem bloku kot Anders Behring Breivik, ki nosi odgovornost za smrtonosna napada v Oslu in na otoku Utoya. Že v otroških letih se ji je zdel hladen in težaven. Kot je dejala, je rad ubijal mravlje, a dodala, da so to počeli tudi drugi otroci. "Nočem reči, da je to povezano s tem, kar je storil," je dejala. Engelsrudova je še dodala, da Breivik nikoli ni imel dekleta.

Prijatelji so se vdrli v zemljo

Breivik je v svojem manifestu kot prijatelje navedel 31-letnega Petra, ki se je kot otrok na Norveško preselil iz Sovjetske zveze in dela kot kapitan ladje, 31-letnega gasilca Mariusa, 32-letnega odvetnika Axela in 32-letnega nepremičninskega agenta Martina. Četverica se je v dneh po napadu umaknila pred očmi javnosti. Izbrisali so celo svoje profile na spletnem omrežju Facebook.

Mati na skrivni lokaciji

Na varnem je tudi storilčeva 64-letna mati. Izselila se je iz njunega stanovanja v zahodnem delu Osla in se preselila na varno lokacijo, ki jo varuje policije.

V molk se je zavil tudi novinar in nekdanji tiskovni predstavnik tekmovanja za pesem Evrovizije Peter Svaar, ki je odraščal z Breivikom.

Si je privoščil lepotne posege?

Nek neimenovani prijatelj je za časnik Dagbladet dejal, da je Breivik prestal plastično operacijo. Opravili naj bi mu jo v ZDA, z rezultatom pa naj bi bil zelo zadovoljen. "Srečal sem ga na avtobusu, zelo je bil zadovoljen. Operirali so mu čelo, nos in brado," je dejal omenjeni prijatelj.

Policija je medtem dopolnila seznam imen smrtonosnega pohoda na otoku Utoya. Nadaljujejo tudi z iskanjem pogrešanih. V okoliških vodah jih iščejo potapljači, ladje in daljinsko vodena podvodna vozila.

Komentarjev 5
  • Schreckensherrschaft Alarm 16:52 20.avgust 2011.

    DENARNI VLOŽKI V "SLOVENIJO" SO BILI PRIPRAVLJENI V NAPREJ - ŠLO JE ZA PODKUPNINE KAKOR SAMO KAPITALSKO MENJAVO MED DRŽAVAMA(dobesedno pranje denarja - mi vam to, vi nam ono - tako nima nihče nadzora nad financami, naši politiki pa imajo ...prikaži več za rezultat osebne denarne vložbe v "Sloveniji" preko Norveške in seveda na Norveškem - kriminal o kateremu ve povedati vse Boštjan Žekš...komunistični človek ki je leta in leta vlačil za komuniste iz "Slovenije" in v tujino gore denarja kakor trgoval/zastopal z zunanjimi naložbami komunistov - nepremičninami). Vabim vas da obiščete prav tako http://ivankrambergerdanes.blogspot.com/ or http://ivankramberger.wordpress.com/

  • Schreckensherrschaft Alarm 16:51 20.avgust 2011.

    OBISKU V "SLOVENIJI", NJEGOVO VELIČANSTVO(res njegovo ali samosvoje veličanstvo, ker se ljudje že lep čas resno sprašujejo po svetu kaj je narobe z njegovo vladavino - velicanstvo je znan kot norec v pravem smislu besede na Norveskem kakor po svetu) ...prikaži več NI IZRAZILO PRIPRAVLJENOSTI ZA STIK Z NAŠIMI LJUDMI(zgolj bežno mahanje iz avtomobila in kratek sprehod po Ljubljani...NIKDAR SE NI USTAVIL PRI KMETIH ALI V CERKVI) JE PA STRAMOTNO(huda klofuta našemu narodu vendar odlična reklama za politike ki podpirajo Balkanizem in medrasnost v "Sloveniji" kakor gospodarski kriminal) OBISKAL AZILNI ZAVOD ZA NOVOPRIŠLEKE IZ TRETJEGA SVETA(takšen obisk je diplomatsko IZJEMNO sramotno dejanje še posebno glede na zgodovinsko soočenje...bolj kot zgodovinsko pa okoliščine obiska in srčnost naših ljudi ki so ga pričakovali z odprtimi rokami) IN UMSKO BOLNIŠNICO(namen obiska je bilo psihološko teroriziranje po navodilih in povabilu naših komunističnih diplomatov katere imamo v Ljubljani). DENARNI VLOŽKI V "SLO

  • Schreckensherrschaft Alarm 16:50 20.avgust 2011.

    >>>zgodovinskem