Svet
24 ogledov

Breivik lahko pride iz samice

Kamp na otoku Utoya. Reuters
Anders Behring Breivik po treh mesecih prihaja iz samice. Policija ne bo vztrajala pri tem, da ga držijo v osami.

Policija je prepričana, da je Breivik deloval sam. Prav zato ne nameravajo zaprositi za podaljšanje njegovega bivanja v samici. Njihova odločitev pa ne pomeni nujno, da bo Breivik bival z ostalimi zaporniki, poroča Fox News. Uprava zapora naj mu namreč iz varnostnih razlogov ne bi želela omogočiti stika s preostalimi zaporniki. Prav tako je do 14. novembra še vedno v veljavi prepoved obiskov in drugih stikov, uporaba interneta in gledanje televizije.

Odvetnik Christian Hatio je povedal, da policija ni našla dokazov, da bi Breivik pripadal skupini modernih križarjev, ki nasprotujejo multikulturalizmu in da se dve drugi celici pripravljata na napad. "Vedno bolj smo prepričani, da ti dve celici ne obstajata na način, kot ga opisuje on," pravi Hatio.

Policija je Breivika zaslišala 14-krat. Iz povedanega na zaslišanjih sklepajo, da je bil Breivik sposoben sestaviti bombe, ki so eksplodirale v središču Osla. Kljub temu pa so se za pomoč obrnili na oblasti v približno dvajsetih državah. Prosili so jih, naj na zaslišanje povabijo ljudi, ki bi lahko razkrili kaj več o Breivikovih stikih in nakupu kemikalij, potrebnih za izdelavo bomb.

Proces proti njemu naj bi se začel spomladi prihodnje leto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.