Svet
19 ogledov

Breivika ujele varnostne kamere

Anders Behring Breivik Reuters
Varnostne kamere na ulicah Osla so nekaj minut pred napadom ujele Andersa Behringa Breivika.

Na posnetku je videti Breivika, ki se oddaljuje od parkiranega avtomobila bombe. Policija je potrdila pristnost fotografije, ki jo je objavila spletna stran ABC Nyheter.

Posnetek je nastal, ko so pregledali posnetke nadzornih kamer v okolici vladnih poslopij. Razvidno je, da so kamere Breivika ujele šest minut pred eksplozijo avtomobila bombe. Kot je razvidno iz poročanja norveških medijev, nihče od pristojnih zaradi videnega na kamerah ni sprožil alarma. Policija posnetka ni dala v javnost, saj je bila del zaupnega policijskega poročila, do katerega so imeli dostop tudi odvetniki sorodnikov žrtev in preživelih.

Breivik, ki je odgovoren za morilski pohod 22. julija, v katerem je umrlo 77 ljudi, je dejanje priznal, a zanika kazensko odgovornost. Sam meni, da je bilo dejanje "potrebno" za rešitev Norveške in Evrope pred muslimani in multikulturalizmom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.