Svet
147 ogledov

Britanci šokirani: 11-letnica pričakuje otroka

nosečnica Shutterstock
Primer noseče 11-letnice je ena od glavnih tem v časopisju v Veliki Britaniji. Postala bo najmlajša mama na otoku. Do sedaj je to Tressa Middleton, ki je rodila z 12 leti.

Primer preiskuje tudi policija, verjamejo pa, da je oče le nekaj let starejši od mame, piše Daily Mail. 

Nekateri podatki o nosečnosti se lahko javno objavijo zaradi legalnih razlogov, lokalne oblasti pa zahtevajo strogo omejitev o zasebnosti mlade mamice. Novica je v javnost pricurljala zgolj nekaj tednov po objavi nekoč najmlajše britanske mamice Tresse Middleton, da je spet noseča.

Tressa Middleton je svojega prvega otroka rodila, ko je bila stara 12 let. Posilil jo je brat. Prve dve leti je skrbela in vzgajala hči Annie, potem, ko so odkrili, kdo je oče, pa so ji otroka odvzeli. Mlado mamo je to skrhalo, prepustila se je alkoholu in drogam.

Želi biti srečna v nosečnosti

Pri 18 letih naj bi opustila droge in ponovno zanosila s 25-letnim fantom Darrenom, a je splavila. Zanosila je nenačrtno, a jo je spomin na preteklost spomni na to, kako prestrašena je bila, ko je tako mlada rodila otroka. Enajst let kasneje Tressa Middleton pričakuje otroka s svojim zaročencem Darrenom Youngom (30), s katerim je v razmerju zadnjih sedem let. Zdaj je srečna, da bo spet postala mati.

"Tokrat želim, da bo vse popolno. Zelo sem vesela nosečnosti in že zdaj ljubim svojega otroka. Odvzem hčerke je imelo name velik vpliv. Naredila bom vse in ne bom dopustila, da se mojemu otroku karkoli zgodi," pravi Middletonova in dodaja, da še vedno čuti strah, da ji bodo odvzeli otroka. 

"Še zdaj spim s plišastim medvedkom svoje hčerke. Nikoli je ne bom nehala ljubiti," še pravi in pojasnjuje, da otrok, ki ga pričakuje ne bo zamenjava za njeno hčer, ki bo letos stara 11 let. To je toliko kot je bila Tressa stara takrat, ko je zanosila.

Najmlajši zabeležen oče v Veliki Britaniji je sicer Sean Stewart, ki je leta 1998 oče postal z dopolnjenimi 12 leti.

Komentarjev 1
  • RallyPoint 11:24 20.marec 2017.

    ...to pomeni odkar so podatki na voljo v kakšnih zapisih ali bazah; Dejansko so pa ženske skozi evolucijo rojevale toliko stare in umirale pri 30ih; Sicer danes nas ne bi bilo.