Svet
1030 ogledov

Britanski veleposlanik brez dlake na jeziku o Trumpovi administraciji

trump, kraljica Epa
Sporočila britanskega veleposlanika v Washingtonu Kim Darroch, do katerih se je dokopal časnik Mail on Sunday, bi lahko sprožila veliko zadrego London.

Ameriški predsednik Donald Trump in njegova administracija sta nesposobna, nerodna in popolnoma disfunkcionalna, ocenjuje britanski veleposlanik v Washingtonu Kim Darroch v diplomatskih depešah, ki jih je od leta 2017 pošiljal v London, danes razkriva britanski časnik Mail on Sunday. Med drugim je ocenil, da je Bela hiša razdeljena, Trumpova politika do Irana pa kaotična.

London bi se utegnil znajti v neugodnem položaju, saj si prizadeva pridobiti Trumpa in po izstopu Velike Britanije iz Evropske unije z ZDA skleniti nov trgovinski sporazum, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Vladimir Putin Svet Putin povedal, kaj si misli o Trumpu

Brez upanja na izboljšave

Britansko zunanje ministrstvo verodostojnosti diplomatskih beležk ni zanikalo. Poudarja, da britanska javnost pričakuje, da bodo veleposlaniki ministrom zagotovili pošteno in jasno oceno politik v državah, kjer službujejo.

"Njihova stališča niso nujno stališča ministrov ali celo vlade. Vendar jim plačujemo za to, da so iskreni, tako kot bo ameriški veleposlanik tukaj poslal svoja opažanja politike in osebnosti v Westminstru," so sporočili z ministrstva.

melania trump | Avtor: Profimedia Profimedia

Svet Trump zakorakal v Severno Korejo!

V eni od depeš iz leta 2017 je Darroch zapisal: "Kot vidimo od tu, resnično ne verjamemo, da bo ta administracija postala bistveno bolj normalna; manj disfunkcionalna, manj nepredvidljiva, manj razdeljena, manj diplomatsko okorna in nesposobna."

Prav tako je britanskim uradnikom svetoval, naj laskajo Trumpu: "Za človeka, ki se je povzpel na najvišji položaj na planetu, predsednik Trump izžareva negotovost."

Nenasitna v postelji Magazin Trump vrgel oko na prvo damo Argentine, ni mogel, da je ne bi ...

Politika do Irana kaotična

V najnovejših sporočilih je britanski veleposlanik v Washingtonu zapisal, da je ameriška politika do Irana "neskladna, kaotična" in je postavila pod vprašaj Trumpovo trditev, da se je proti raketnemu napadu na Iran prejšnji mesec odločil zaradi žrtev, ki bi jih napad lahko povzročil. Bolj verjetno po njegovem je, da ameriški predsednik ni bil "nikoli v celoti na krovu" in da je zaskrbljen, kako bi to lahko vplivalo na njegove možnosti za ponovno izvolitev leta 2020.

Donald Trump | Avtor: Profimedia Profimedia

Donald Trump Prosilci za azil Svet Sodnica Trumpu prisolila takšno klofuto

Darroch sicer sodi med najbolj izkušene britanske diplomate, mandat v Washingtonu pa je začel leta 2016, preden je bil Trump izvoljen za ameriškega predsednika.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.