Svet
5255 ogledov

Cela država ostala v temi

Pakistan, okvara na električnem omrežju Epa
Zaradi okvar državnega omrežja je včeraj zvečer brez elektrike ostalo približno 212 milijonov Pakistancev, poroča CNN.

Minister za energetiko je ljudi po vsej državi takoj prosil, naj ostanejo mirni. To je najbolj obširna zaustavitev oskrbe z električno energijo v državi od leta 2015. Ministrstvo za energetiko je v izjavi navedlo, da je po prvih informacijah prišlo do napake v Termoelektrarni Guddu v pakistanski južni provinci Sindh, zaradi katere so se elektrarne po vsej državi zaustavile. Na bencinskih črpalkah naj bi se vile dolge čakalne vrste, saj so ljudje hiteli kupovati bencin za svoje domače generatorje.

Zdaj potekajo prizadevanja za obnovitev moči v različnih delih države. Po informacijah, ki jih je medijski hiši CNN posredovala družba K-Electric, še vedno nimajo moči v velikih delih Karačija, največjega mesta v Pakistanu. V nedeljo ob 6:44 po lokalnem času je minister za energetiko Omar Ayub Khan na Twitterju objavil, da je elektrika v večjih delih glavnega mesta nazaj. 

Izpadi električne energije v Pakistanu sicer po poročanju CNN niso redki in večina večjih bolnišnic, letališč in drugih ustanov ima svoje generatorje. 

likanje Elektrika Pod streho Elektrodistributer bo sporočil, kdaj bomo likali, prali, greli vodo ...

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • cenili 00:43 11.januar 2021.

    www︎.︎Domeser︆.︆com - oddličen prrojekt za odrrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • desyncx 11:31 10.januar 2021.

    To še vse pride do nas. Ko bodo Janšisti ugotovili, da je bolje izključiti elektriko ljudem, po možnosti še mobilno telefonijo, internet... . Pol jim pa res nebi nihče več v zelje hodil :D :D :D :D :D

  • gregor51 10:07 10.januar 2021.

    nobene škode