Svet
38833 ogledov

Cene na Hrvaškem vse višje, letošnji dopust bo precej dražji kot lanski!

Avtokampi na Hrvaškem Avtokampi.si
Cene so v zadnjih dveh letih močno poskočile.

"V povprečju je cena družinskega kampiranja v Istri povišala za deset odstotkov," v primerjavi cen ugotavljajo na portalu Avtokampi.si. Lani vas je družinsko kampiranje v Istri, ki vključuje dva odrasla in dva otroka, stara štiri in enajst let, v povprečju na parcelah z elektriko stalo 49 evrov, letos pa boste morali odšteti v povprečju skoraj štiri evre več oz. 53,90 evrov.

Zaradi novosti in velikega povpraševanja so cene v povprečju višje za 5 - 10 odstotkov.
Avtokampi.si

Najmanj vas bo družinsko kampiranje v Istri stalo v kampu Arena Runke v Premanturi pri Puli, kjer je mogoče parcelo z elektriko za štriri osebe dobiti že za 36,40 evrov, največ pa v kampih Bi Vilage v Fažani, Aminess Sirena v Novigradu in Valalti v Rovinju, kjer boste morali za štiri osebe odšteti med 62,5 in 67,30 evri.  

S 490 na 605 evrov

Če ste si leta 2014 privoščili deset dni počitnic s štiričlansko družino v kampu Valalta v Rovinju, ste morali odšteti približno 492 evre, medtem ko boste letos za desetdnevni dopust v istem kampu plačali 605 evrov. 

Kampiranje na Hrvaškem Hrvaška Svet Izgon Slovencev z vrtički, WC-ji in vinskimi kletmi

Kampi v Istri sodijo sicer sodijo med najbolje opremljene kampe na Hrvaškem. "Ob tem se lahko pohvalijo, da pri njih gostje ustvarijo kar 52 odstotkov vseh nočitev v hrvaških kampih," navajajo pri Avtokampih.si. "Zaradi bližine istrske kampe radi obiščemo tudi Slovenci,ki smo v letu 2017 v tamkajšnjih kampi prenočevali kar 1,3 milijon krat."


V Kvarnerju so cene nekoliko nižje in znašajo v povprečju za družinsko kampiranje 48,60 evrov, kar je 7,5 odstotkov več kot v lanskem letu. "Najnižja cena je v kampu Oštro v Kraljevici, najvišja pa v kampu Krk, ki ima kot prvi kamp na Hrvaškem pet 69,60 evrov," razlagajo pri Avtokampih.si. "Cene kampiranja na bolje opremljenih parcelah in bliže morja so še višje." 

25 odstotkov gostov v Kvarnerju iz Slovenije

Zaradi oddaljenosti je Kvarner za spoznanje manj priljubljen pri Slovencih kot Istra, a še vedno kar okoli 25 odstotkov gostov prihaja iz Slovenije. "Največ jih obišče otoke, med katerimi vodi otok Krk, sledijo pa Cres, Lošinj in Rab," navajajo pri portalu Avtokampi.si.

Kampiranje na Hrvaškem Primerjava Svet Kampiranje na Hrvaškem med 25 in 84 evri

V Kampu Krk, ki so ga sicer precej prenovili in je bil lani prvi med kampi ocenjen s petimi zvezdicami s strani nemškega ADAC, ste morali za deset dni počitnic s štiričlansko družino na parceli z elektriko odšteti 414 evre, jih boste moral letos odšteti kar 626.



V Dalmaciji najbolj poceni in najbolj drago

V Dalmaciji boste našli tako še dražje kampe kot v Istri ali na Kvarnerju, kakor tudi najcenejše možnosti za kampiranja. Kampiranje štiričlanske družine v kampu Oaza Mira (Drage-Pakoštane) vas bo stalo okoli 85 evrov, medtem ko boste v kampih Planik in Puntica Pri Zadru ali v Paklini na Hvaru s štiričlansko družino lahko kampirali tudi pod 30 evri na noč. V kampu Planik vas bo kampiranje štiričlanske družine na parceli z elektriko stalo le 26 evrov.

V Dalmaciji je okoli 200 kampov, od tega je le okoli 20 večjih, večina preostalih pa je manjših. "Razlike v urejenosti kampov so v Dalmaciji največje," poudarjajo pri Avtokampih.si. "Imamo najmodernejše kampe, recimo kamp Zaton pri Zadru, kampa Straško in Šimuni na Pagu, kamp Solaris v Šibeniku in kamp Oaza Mira ter na drugi strani mini kampe, ki delujejo kar na dvorišču družinske hiše."

Kampiranje na javnem kraju je po zakonu o varstvu javnega reda in miru sankcioni ADAC ugotavlja Magazin Na Hrvaškem kampiranje med najdražjimi

Leta 2014 je štiričlanska družina za desetdnevne počitnice v najdražjem kampu v Dalmaciji morala odšteti 648 evrov, letos pa jih bo za isto udobje potrebnih 752.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 18
  • Avatar vec
    vec 12:45 30.junij 2018.

    V bistvu bi mogl uvest zakon da jim moraš dnevno vsaj 100 eur pustit

  • Avatar Sirtassa
    Sirtassa 22:28 29.junij 2018.

    Dobrodošli na najboljši seks Dating site = = > > Sexydrom.com

  • ECKING 14:29 29.junij 2018.

    pa kaj rinete sploh dol,mene ni ze 20 let dol........pa pejte mal v svet sej ni povsod tako zelo drago.........pejte na kanarske otoke!!!