Svet
15 ogledov

Cerkev odprta tudi za grešnike

kanonizacija, papež, Vatikan Reuters
Papež Frančišek je dejal, da mora Cerkev pustiti vrata odprta tudi za grešnike in ne sme delovati kot carinik.

Papež Frančišek je bil pri tem kritičen do duhovnikov, ki ne želijo krstiti otrok, rojenih zunaj zakona. "Prepogosto smo nadzorniki vere, namesto da bi bili spodbujevalci," je papež Frančišek dejal med mašo v Vatikanu.

Kot primer je navedel duhovnika, ki ni želel krstiti otroka samske matere. "Ta ženska je imela dovolj poguma, da je nadaljevala nosečnost in otroka ni vrnila pošiljatelju. In kam pride? Pred zaprta vrata," je dejal.

"To ni gorečnost. To je vzpostavljanje distance do Boga. Na ta način ne pomagamo ljudem," je dodal.

Komentarjev 3
  • mph 02:18 26.maj 2013.

    Kot ateistu mi je povsem vseeno za religijo, vsekakor pa preseneča ta papež s pragmatičnostjo in preprostim nastopanjem. Toliko je pozitiven, da dvomim, da bo dočakal naravni konec, ga bodo mafijci v njegovi bližini predčasno pospravili. Žal.

  • Boschtjan Zupanchich 22:12 25.maj 2013.

    Ja, To je sicer Dobro Mišljeno, Kajti Tudi sam sem že vse prevečkrat naletel na take situacije pri tej bolni materi - Cerkvi . Ampak žal Močno Dvomim, da bodo To znali Korektno Izpeljevati ! Namreč, za To, je potrebna ...prikaži več že Božja Modrost , katera jim manjka , ker žal Ne poznajo Novega Razodetja . MzV.

  • Žurnalček 18:41 25.maj 2013.

    Prokleta banda črnuharska za svoje ovce se brigajte , nas normalne in samorazmišljajoče ljudi pa enkrat za zmeraj pustite na miru. Kdo vam sploh daje moralno pravico , pedopedrofili , da si sploh upate govoriti o morali drugih. BANDA SPREVRŽENA !