Svet
5782 ogledov

Črnogorci začeli prvenstvo v poležavanju, bo padel rekord?

Facebook
Tradicionalno tekmovanje v poležavanju, po katerem je Črna gora edinstvena v Evropi, se je začelo v soboto v etno vasi Črna gora nedaleč od Nikšića.

Nenavadno tekmovanje organizirajo že enajsto leto zapored. Letos se za nagrado 350 evrov, rafting, vikend v etno vasi, kosilo za dve osebi v restavraciji v Podgorici in številne druge nagrade sponzorjev, poteguje devet tekmovalcev iz Podgorice, Danilovgrada in Beograda. Hkrati bodo skušali podreti rekord, ki je 117 ur ležanja (4 dni in 21 ur), piše spletni portal B92.

Županja besna Svet Leni policisti: Zunaj divjali protesti, oni spali na kavču

Dovoljeno jim je jesti in piti, brati knjige, pri sebi imajo lahko prenosnik, telefon. Dovoljeno je torej vse, razen vstajanja. Od lani so pravila nekoliko spremenjena, tako da imajo tekmovalci, ki ležijo pod javorjem, možnost, da gredo vsakih osem ur na stranišče.

"V Podgorici je vroče, zadnje dni nisem dobro spal, zato sem se prišel malo naspat. Tukaj je super," je povedal Žarko, ki je eden od devetih tekmovalcev.

Komentarjev 3
  • Boschtjan Zupanchich 23:58 21.avgust 2022.

    Bedaki Neumni Belogorski !!! ! !!! Kdaj bodo svojo črnuharsko goro preimenovali v Belo Goro ?? A šele ko bodo izumrli , ali morda celo že kaj prej ?

  • Kmodri 23:52 21.avgust 2022.

    Sliši se kot Vič o Črnogorch😁, ampak je prav simpatično.