Svet
1045 ogledov

Čudež v Bejrutu: Po 24 urah izpod ruševin rešili deklico

Bejrut eksplozija Epa
Deklico so našli pod ruševinami ene izmed mnogih stavb, ki je utrpela poškodbe v udarnem valu.

V Bejrutu nadaljuje z iskanjem pogrešanih po tem, ko sta v torek odjeknili dve eksploziji v tamkajšnjem pristanišču. Umrlo je več kot sto ljudi, ranjenih je več kot 4 tisoč. Oblasti se bojijo, da bo število mrtvih še naraslo. 

Reševalci se prebijajo skozi ruševine v upanju, da bi našli morebitne preživele. Lokalni mediji poročajo, da so 24 ur po eksploziji izpod ruševin rešili deklico. Z golimi rokami so odstranjevali ruševine, da bi se prebili do deklice, ki je trenutno na zdravljenju v bolnišnici, navaja Daily Mail. 

Do eksplozije je domnevno prišlo zaradi nepravilnega skladiščenja več ton amonijevega nitrata. V mestu je brez strehe nad glavo ostalo več kot 300.000 ljudi. 

V mestu se soočajo s pomanjkanjem vsega, tako hrane kot oblačil, materiala za obnovo hiš. Pomoč so že ponudile številne države. Francija pošilja več deset reševalcev, medicinsko opremo in mobilno bolnišnico, ki ima opremo za zdravljenje 500 ljudi. Državo bo danes obiskal tudi francoski predsednik Emmanuel Macron. Pomoč v državo pošiljajo tudi EU, Rusija, Tunizija, Turčija, Iran in Katar. Pomoč je obljubila tudi Velika Britanija. 

Bejrut eksplozija Svet "Bili smo priča državljanski vojni, a nič ni bilo podobno temu"

V Bejrutu je bil v času eksplozije tudi Tomo Križnar z ženo Bojano. "Bilo je kot v filmu. Midva sva bila pri mošeji, ko je sunek prišel v dveh valovih," je povedal Križnar. Hotela, v katerem sta spala, ni več. 

Tomo Križnar Grozljivo Svet Tomo Križnar iz Bejruta: "Bilo je kot v filmu"

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.