Svet
15071 ogledov

Dečka mučijo, tepejo, vlečejo po tleh ...

Zloraba Profimedias
Grozljivi posnetki. V podporo dečku zbirajo denar.

Sošolci so mu zlivali vodo v grlo, ga pretepali, vekli po tleh in stiskali na vrat. Zlorabljeni je 15-letni deček begunske družine iz Sirije. Dogodki, do katerih je prihajalo v šoli v Huddersfieldu, je po objavi posnetkov šokiralo širšo javnost v Veliki Britaniji, poročajo tamkajšnji mediji.

Vznemirjujoči posnetki so se razširili na spletnih omrežjih, kmalu zatem je bila sprožena akcija zbiranja denarja za zlorabljenega dečka. Do današnjega dne so ljudje zbrali več kot 42 tisoč funtov (dobrih 47 tisoč evrov).

Posnetke je napravil eden izmed sošolcev 15-letnika, ki je pobegnil iz sirskega Homsa. Na posnetkih eden izmed sošolcev nanj kriči, da ga bo utopil, vidno je, da ima napadeni 15-letnik na roki mavec, ki ga je dobil zaradi poškodb v enem izmed prejšnjih napadov svojih sošolcev.

Po napadu se sirski deček mirno oddalji od skupine nasilnežev. Ne glede na to, da se je na mestu incidenta zbralo večje število učencev, napadenemu nihče ne ponudi pomoči.

Do incidenta je prišlo že prejšnji mesec, posnetek se je te dni razširil na spletu. Posnetek je sprožil množično zgražanje, nekateri uporabniki spletnih oremžjih pišejo, da jim je posnetek zlomil srce.

Barry Sheerman, predstavnik omenjenega mesta v parlamentu, je medijem povedal, da je družina najstnika že deležna pomoči. "Video napada zoper člana naše skupnosti je absolutno šokanten. Šola je že sprejela določene ukrepe."

Sirski novinar Danny Makki je incident komentiral: "Pobegnil je od smrti, uničenja in nasilja v Siriji, da bi ga tako brutalno napadali, mučili in zlorabljali v šoli v Veliki Britaniji. Zaradi tega se mi dvigne pritisk."

Javnost še naprej zbira denar v pomoč omenjeni družini.

Nečloveško Svet Mučenje in poniževanjem v azilnem domu Nasilna novinarka Po treh letih Svet Se spomnite novinarke, ki je brcala begunce? To se je zgodilo z njo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • Pepe007 17:40 28.november 2018.

    Glede na članek bi pričakoval, da ga je napadlo 20 huliganov in ga pol ure mučilo. Če nimate bolj udarnih novic, potem raje pišite o ljudeh, ki so jih en mesec po koncu vojne množično pomorili. Ni vam treba do Anglije.

  • perhan63 16:45 28.november 2018.

    jao kera socialistična propaganda..

  • Preprostež 16:44 28.november 2018.

    Napišite še, kakšni sošolci so ga napadali... Kakšne so njihove narodnosti.