Svet
1463 ogledov

Dejanje priznal, a ena podrobnost manjka

Viktorija Marinova Epa
20-letnega Bolgara, ki je osumljen umora novinarke Viktorije Marinove, bo Nemčija izročila Bolgariji.

Kot je danes sporočilo generalno tožilstvo v Cellu na Spodnjem Saškem, je višje deželno sodišče v Cellu za moškega že odredilo pripor pred izročitvijo, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Osumljeni, ki so ga prijeli v torek v mestu Stade na severu Nemčije, je dejanja delno priznal. Dejal je, da je 30-letno televizijsko voditeljico pod vplivom alkohola in mamil v soboto pretepel v parku v bolgarskem mestu Ruse in jo odvrgel v grmovje. Je pa zanikal, da bi šlo za naklepni umor. Zanikal je tudi, da bi novinarko posilil ali oropal.

Generalno tožilstvo v Cellu je sporočilo, da na podlagi izjav osumljenega ni mogoče izključiti političnega ozadja umora novinarke.

Truplo 30-letne Marinove so v soboto našli v parku ob Donavi v mestu Ruse na severu Bolgarije. Televizijska novinarka, ki naj bi pred umorom poročala o preiskavi domnevne korupcije pri porabi sredstev EU, je bila brutalno umorjena in posiljena, izginili pa so tudi njen mobilni telefon, avtomobilski ključi in del oblačil.

Na prizorišču so našli DNK osumljenca, ki ga mediji omenjajo kot Severina Kasimirova.

Ni še znano, ali je bil umor novinarke povezan z njenim delom. Bolgarske oblasti so sporočile, da preiskujejo tako profesionalne kot osebne motive za njen umor.

Viktorija Marinova Umorjena novinarka Svet Priznal grozote, ki ji jih je storil Viktoria Marinova Umor novinarke Svet Nove podrobnosti. Sta se poznala?

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • ode 19:51 13.oktober 2018.

    Kdaj bodo naši novinarji na vrsti? Pa ne zaradi poročanja o tajkunskem in državnem kriminalu pri nas, ampak zaradi neporočanja, zavestnem molku in samocenzuri o gospodarski in politični mafiji, ki obvladuje Slovenijo. V nobenem portalu, razen na Nova 24, ni ...prikaži več niti besedice o invaziji emigrantov in dolgoročnih posledicah za Slovenijo in Slovence.