Svet
4676 ogledov

Nove podrobnosti. Sta se poznala?

Viktoria Marinova Facebook
Policija prijela že drugega osumljenca umora bolgarske novinarke. Prvega so medtem že izpustili.

V okviru preiskave umora bolgarske novinarke Viktorije Marinove so v Bolgariji včeraj prijeli osumljenca z romunskim državljanstvom, ki pa so ga sinoči že izpustili. Policija je medijem sporočila, da za zločin ni več osumljen.

Medtem naj bi, poročajo bolgarski mediji, osumljenca za umor prijeli v Nemčiji. Nemške oblasti poročil še ne želijo komentirati.

Novico o aretaciji osumljenca v Nemčiji je prva objavila spletna stran bolgarskega časnika 168 Časa v torek zvečer. Šlo naj bi za Bolgara, starega med 20 in 30 let, ki je iz Bolgarije odšel v soboto, v Nemčiji pa naj bi živela njegova mama, poroča portal Deutsche Welle.

Bolgarska televizija TVN, kjer je delala Marinova, je poročala, da se pokojna in osumljenec nista poznala. Druga bolgarska televizija bTV pa je poročala, da je v njegovem stanovanju v mestu Ruse, kjer je novinarka živela in bila ubita, policija našla njen mobilni telefon.

Viktoria Marinova Umor Svet Žalosten konec 30-letne novinarke

Bolgarski premier Bojko Borisov bo imel danes novinarsko konferenco, na kateri naj bi po navedbah Deutsche Welle povedal podrobnosti o aretaciji v Nemčiji.

Truplo 30-letne Marinove so v soboto našli v parku ob reki Donavi v mestu Ruse na severu Bolgarije. Pred umorom je bila pretepena do nerazpoznavnosti in posiljena.

Viktorija Marinova | Avtor: Epa Epa

Ni sicer še jasno, ali je bil umor novinarke povezan z njenim delom. Bolgarske oblasti so sporočile, da preiskujejo tako profesionalne kot osebne motive za njen umor. Bolgarija je glede svobode medijev šele na 111 mestu na svetu. Najslabše je uvrščena ne samo med članicami EU, ampak tudi med državami na Balkanu.

Viktoria Marinova Bolgarija Svet Pretepena do neprepoznavnosti, osumljenec prijet

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • kapibara 09:04 10.oktober 2018.

    SLO Novič... - Kot je rekel Statham, ko je igral poklicnega morilca: Najboljši si takrat, ko prikažeš, kot da te tam ni bilo..