Svet
63592 ogledov

Delodajalec zaposlenim izplačal tri tisoč evrov bonusa

denar, evri, bankovci Boštjan Tacol
Bonus so izplačali vsem 520 zaposlenim delavcem v njihovem podjetju.

Glede na napovedi ekonomskih analitikov bo inflacija v Avstriji do konca kvartala znašala 8,7 odstotkov. Povprečna plača v Avstriji znaša nekaj več od tri tisoč evrov. Avstrijska vlada je že pred časom sprejela paket ukrepov za lažje soočanje z inflacijo, ki tako kot povsod drugod v Evropi in skoraj vsem svetu po ruskem posredovanju v Ukrajini narašča iz meseca v mesec. 

Eden od ukrepov, ki so ga sprejeli na Dunaju je, da lahko vsako podjetje svojim zaposlenim izplača ekratno stimulacijo za lažje soočanje z inflacijo, bonus, v višini največ tri tisoč evrov neto. Malokdo je verjel, da se bodo podjetja v nepredvidljivih časih odločala za to možnost, izkoristila pa jo je družba z avstrijske Štajerske.

Glede na pisanje Kleine Zeitunga, je papirnica Brigl & Bergmeister iz Niklasdorfa prva, ki svojim delavcem izplačuje bonuse v znesku treh tisočakov. V žepe zaposlenih bo šlo 1,5 milijona evrov, podjetje pa je zaradi na ravni države sprejetega ukrepa oproščeno vseh dajatev za ta zplačila. 

Izvršni direktor podjetja Markus Bammer je odločitev komentiral, da želijo ohraniti in še utrditi delovno atmosfero v podjetju. "Ne glede na vse, kar je povzročila pandemija, težka dostopnost surovinam in vojna v Ukrajini nikoli nismo bili primorani ugasniti svojih strojev, za kar gre zahvala tudi veliki predanosti in lojalnosti naših zaposlenih." 

Bonus so lastniki izplačali delavcem v Avstriji, antiinflacijski paket pa ne velja za njihovih 270 kolegov v Vevčah v Sloveniji, saj pri nas takšni dodatki niso oproščeni dajatev. Vendar kot so sporočili iz Papirnice Vevče, bodo zaposlenim izplačali enak znesek 3.000 evrov na delavca kot v Avstriji, ki pa bo skladno s slovensko zakonodajo obdavčen. 

Zahtevek za popravek

Nakupovalni voziček Pomoč Svet Največja trgovska veriga v Evropi bo zamrznila cene sto proizvodov Delavec Svet Nemčija glede delavcev zabeležila nov rekord

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 8
  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 18:10 29.avgust 2022.

    Kot kaže imate mediji se moč in vpliv na odločitve. Ko je prišla v javnost informacija o nagradi v Avstriji ,se je kar naenkrat nasel denar tudi za delavce v Vevčah.

  • tlacan 07:26 28.avgust 2022.

    Nekaj je zavajajoče v tem članku: Inflacijo povzročajo naši ukrepi proti Rusiji in energetska podjetja ala Petrol, ki izkoriščajo situacijo za dvigovanje cen energentov. Vse to pa počnejo v skrbi za nas in nikakor v želji po povečanju dobička.

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 20:31 27.avgust 2022.

    No v papirnici Vevče pa je povprečna plača okoli 1500€ pa g. Bumbar noče niti povišati plače z inflacijo ampak ji je zvišal le za 4 ,% Balkanski hlapci za holzarje