Svet
53 ogledov

Donald in Melania Trump: Na to pesem sta prvič zaplesala kot predsednik in prva dama

Inavguracijski ples
1/10
EPA
Novi predsednik ZDA Donald Trump in prva dama Melania sta se v petek ob koncu slovesnosti ob Trumpovi prisegi udeležila treh uradnih inavguracijskih plesov. Na zadnjem, vojaškem, je spregovorila tudi Melania, Slovenijo pa je kot domovino najboljšega stekla pred tem na kosilu v kongresu izpostavil senator Roy Blunt iz Missourija.

Blunt je pojasnil, da sta predsednik Trump in podpredsednik Mike Pence po prisegi dobila posebni spominski darili, to je stekleni oziroma kristalni posodi z vgravirano Belo hišo in kompasom, ki kaže, da središče Washingtona ni prebivališče predsednika, ampak kongres. Posodi je izdelalo ameriško podjetje Lenox, Blunt pa je dejal, da iz stekla iz Slovenije, od koder prihaja prva dama, kjer menda delajo najboljše steklo.

PREBERITE TUDI:

Kosilo je bilo zanimivo, ker sta prišla tudi Bill in Hillary Clinton. Slednja je pristopila k Trumpu in mu čestitala, ta pa se ji je navdušeno zahvaljeval, da je prišla. Sedaj, ko so volitve končane in je Clintonova izgubila, bodo morda Trumpovi in Clintonovi spet prijatelji kot nekoč. Zanesljivo prej kot pa Clintonovi in Sandersovi. Demokratska predsedniška kandidatka je namreč šele po precej časa priznala prisotnost nasprotnika v tekmi za nominacijo demokratske stranke in z njim izmenjala le pozdrav.

Trije inavguracijski plesi

Trumpova sta imela zvečer tri inavguracijske plese. Najprej plesa svoboščin in svobode v Konvencijskem centru, potem pa še ples vrhovnega poveljnika, ki poteka v čast vojske. Ta je bil v Nacionalnem muzeju zgradb. Na poti do slovesnosti sta morala mimo protestnikov, ki so držali v zrak sredince in kričali besede, ki niso za objavo, znotraj dvoran pa je bilo povsem drugače. Trump je na vsakem plesu nekaj povedal. V glavnem je obljubljal, da bo Amerika spet velika, kritiziral medije in hvalil podpornike.

Na plesu za oborožene sile je spregovorila tudi Melania. "Čast mi je biti naša prva dama. Borili se bomo, zmagali bomo in Ameriko bomo naredili spet veliko," je dejala, preden sta se z možem objela in zazibala v melodiji pesmi pokojne Whitney Houston "I will always love you". Na prvem plesu se je slišala pesem Franka Sinatre "I did it my way", drugi ples pa je bil precej navijaški in Trump je množico povprašal, ali naj še naprej uporablja Twitter. Odgovor ni presenetil nikogar.

Ples, ki ga v predsednikovo čast prirejajo vojaki, pa je predvideval malce več plesanja, saj sta morala Trump in bivši predsednik Baracak Obama, kakor tudi podpredsednik Mike Pence in soproga Karen plesati s pripadniki posameznih rodov vojske. Na koncu sta morala predsednik in podpredsednik razkosati torto z vojaško sabljo, predsednika pa so po video povezavi pozdravili vojaki iz Afganistana. Trump jim je povedal, da jih ima rad, veliko raje kot novinarje.

dezurni@zurnal24.si

 

 

Komentarjev 8
  • Zmago 18:50 22.januar 2017.

    Kake diktature ?? A ni bil demokratično izvoljen ???Maš pa srečo, da sam sebi lahko daješ pluse ;-))) bolnik. Morti bo jutri tebe troflo !!

  • OneCent 12:32 22.januar 2017.

    Upam, da ga že v prvem letu diktature trofi srčni infarkt.

  • OneCent 12:31 22.januar 2017.

    Bravo Melanija, ker je upecala slinastega miljonarja ?Svet se je bo še dolgo po smrti spominjal po tem izrednem delu za človeštvo.