Svet
1284 ogledov

Donald Trump pod lažnim imenom klical novinarja in mu lagal o premoženju

Donald Trump
Novinar razkril tonske posnetke Donalda Trumpa, ki se izdaja za Johna Barrona.

"Maja 1984 me je poklical uradnik organizacije Trump, da mi pove, kako bogat je Donald J. Trump. Za leto 2006 sem poročal o letni razvrstitvi ameriških najbogatejših ljudi, Forbes 400. V prejšnji izdaji smo Trumpove deleže cenili na 200 milijonov dolarjev, kar je petina tistega, kar je v intervjujih trdil, da ima. Tokrat me je njegov pomočnik skušal prepričati, kako bogat je Trump v resnici," pripoveduje novinar revije Forbes Jonathan Greenberg. Klicatelj, ki se mu je predstavil kot John Barron ga prepričal, da je njegov delodajalec Trump vreden veliko več, kot mu je revija pripisala pred letom dni.

Greenberg priznava, da je nasedel in Trump se je na Forbesovi lestvici povzpel višje. v Washington Postu je objavil tudi tonski posnetek pogovora. 

"Trump je izreden prevarant"

Posnetke je Greenberg našel med zavrženimi stvarmi v kleti. Ko je prišel do magnetofonskega traku z imenom John Barron, se je spomnil zapisov o tem, da je pod tem lažnim imenom medije klical Donald Trump in tako širil govorice o sebi in drugih. "John Barron je na primer leta 1991 širil lažne govorice, da Trump hodi na zmenke z italijansko manekenko Carlo Bruni," je povedal.

Melania Trump Magazin Donald Trump kot Barron klicaril novinarje

Trumpu je ime Barron kot kaže všeč, saj sta s soprogo Melanio tako krstila njunega sina. Greenberg priznava, da je jezen sam nase, ker je leta 1984 gladko nasedel "Barronu", ki je Trumpovo premoženje napihnil za več sto milijonov dolarjev, čeprav je bil tedaj vrednost njegovega premoženja ocenjena na okrog pet milijonov dolarjev.

Razlog za Trumpovo obnašanje po oceni Greenberga, ki je posnetke objavil, ni le narcisizem, ampak zelo praktičen. Višja uvrstitev na Forbesovi lestvici mu je omogočila, da je lažje prepričal banke v kredite ali poslovne partnerje v financiranje projektov.

"Nismo bili pripravljeni nanj kot na poslovneža in nismo bili pripravljeni nanj kot na politika. Trump je izjemen prevarant. Natanko je vedel, kaj mora povedati, da me prinese naokoli in to je opravil odlično," je za CNN povedal Greenberg.

Komentarjev 4
  • URIAH HEEP 11:56 23.april 2018.

    Tramp je bil leta 2015 zaprošen s strani generalov ameriške vojske naj kandidira na ta položaj z obljubo, da po pomagal zakonito odstraniti vso tole NWO nesnago. Če Trump takrat ne bi pristal na to, da postane predsednik, bi vojska ...prikaži več leta 2015 izvedla vojaški udar in bi cirka polovica vlade ZDA in kongresa pristalo za rešetkami.

  • URIAH HEEP 11:54 23.april 2018.

    Največji prevaranti so "novinarji". Trump ima težko delo, sploh ko so okoli njega sami izdajalci oz "deep state" NWO agenti.

  • drekač 17:15 21.april 2018.

    Njegovo največje bogastvo je Melania