Svet
20033 ogledov

Drama na Krimu: Silovito je počilo, nato pa ...

Napad na Krim Epa
Po besedah Aksjonova je eksplozija odjeknila v skladišču streliva v okrožju Krasnogvardejsk v osrednjem delu Krima.

Po današnjem napadu ukrajinskega brezpilotnega letalnika na polotok Krim, ki si ga je leta 2014 nezakonito priključila Rusija, je odjeknila eksplozija v skladišču streliva, je sporočil proruski guverner polotoka Sergej Aksjonov. Z območja blizu kraja eksplozije so evakuirali ljudi in ustavili železniški promet. Žrtev naj ne bi bilo.

Po besedah Aksjonova je eksplozija odjeknila v skladišču streliva v okrožju Krasnogvardejsk v osrednjem delu Krima. Na Telegramu je zapisal, da so evakuirali območje v radiju petih kilometrov od kraja eksplozije, in da poročil o žrtvah zaenkrat ni. Prebivalce je pozval, naj ostanejo mirni.

Ustavili železniški promet

"Da bi zmanjšali tveganje, smo sprejeli tudi odločitev o ustavitvi železniškega prometa na krimskih železnicah," je še pojasnil. Kasneje so začasno ustavili tudi cestni promet čez krimski most, ki polotok povezuje z rusko regijo Krasnodar, a je ta medtem že stekel naprej, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Ukrajinski napadi na Krim so se v zadnjih tednih okrepili. V začetku tedna sta v napadu na omenjeni most umrla dva človeka. Zatem je na enem tamkajšnjih vojaških vadišč izbruhnil požar, zaradi katerega so evakuirali več kot 2000 civilistov.

Ruski mediji so takrat poročali o eksplozijah, Kijev pa je trdil, da je na polotoku uspešno izvedel operacijo. V četrtek so proruske oblasti sporočile, da je bila v ukrajinskem napadu z brezpilotnimi letalniki na eno od naselij na severozahodu polotoka ubita najstnica.

Medtem je Vjačeslav Gladkov, guverner ruske regije Belgorod ob meji z Ukrajino, danes na Telegramu sporočil, da je Ukrajina s kasetnim strelivom, ki so je Kijevu nedavno priskrbele ZDA, zadela tamkajšnjo vas Žuravlevka. Po njegovih besedah so ukrajinske sile na vas izstrelile 21 artilerijskih in tri kasetne izstrelke.

Žrtev ali materialne škode naj ne bi bilo. Ukrajinske sile naj bi sicer napadle 13 vasi v regiji. V treh od njih so bile poškodovane hiše in električni vod, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 108
  • Interceptor 21:38 22.julij 2023.

    Obiščite https://insajder.com/ za dostop do necenzuriranih informacij

  • janči 16:27 22.julij 2023.

    Haha, tile ubogi novinarčki, nezakonito prilaščen Krim...že ničkoliko evropskih in drugih predstavnikov je priznalo, da je Krim ruski, bil in bo. Kar se pa tiče ostalega...,Ukrajinci so si podpisali smrtno obsodbo.

  • Grof 16:26 22.julij 2023.

    Za svobodnjake je edino važno, da se ukrajinski frajerji fjakajo po Sloveniji v pregrešno dragih avtomobilih in najemajo prestižne vile vlada pa vse vprek podpira to ukrajinsko golazen, ....