Svet
18281 ogledov

Drama na nebu nad Puljem

Lahki lovec F-16 Žurnal24 main
Nad Puljem se je sinoči dogajala prava drama z Natovim letalom.

Natovo letalo F-16 je zaradi tehničnih težav sinoči zaprosilo za zasilni pristanek na letališču v Puli in to ravno v tistem času, ko naj bi na letališču pristalo letalo družbe Croatia Airlines na redni liniji iz Amsterdama.

V času kroženja letala, ki je trajalo 45 minut, so po mestu odzvanjali zvoki vojaških letal, tistemu v okvari se je v letu pridružil še eden. Glede na to, da nista letela na visoki višini, sta vznemirila številne meščane, da je bilo vznemirjenje še večje, so je ravno v tem času po mestu slišalo več siren reševalnih vozil. Natovi letali sta nato poleteli naprej proti vojaški bazi Aviano v Italiji.

"Vojaško letalo je imelo tehnične težave, krožilo je nad našim območjem, zaradi česar smo preložili pristanek letala, ki je letelo iz Amsterdama. Po kroženju vojaškega letala se je pilot vendarle odločil pot nadaljevati," je za Regional Express povedal direktor letališča v Pulju Svemir Radmilo.

Letalo Croatia Airlines na liniji Amsterdam - Pulj, ki naj bi pristalo ob 20.05, je bil v tem času preusmerjeno proti Kvarnerskemu zalivu, kjer je ravno tako krožilo in čakalo, da se situacija reši. V Pulju je nato pristalo ob 21.27.

Potniško letalo Težave Svet Iz Zagreba na Brač 20 ur Letališče Južeta Pučnika na Brniku Slovenija Ko vas preseneti "obskurna" letalska družba ...

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • alen04 11:55 07.junij 2018.

    Tam kar naj, samo, da tu ne.

  • Avatar Leon
    Leon 16:11 06.junij 2018.

    In ko bo eno strmoglavilo na območje SLO ali HR ..............takrat pa bo konec Nata .

  • Avatar Lion007
    Lion007 10:40 06.junij 2018.

    Teh letal v EU sploh ne bi smelo biti. Samo škodo delajo.