Svet
10231 ogledov

Iz Zagreba na Brač 20 ur

Potniško letalo EPA
Izkušnja potnika, ki je potoval s 3-letno hčerko.

Potovanje iz Zagreba na Brač v soboto, 5. maja, se je potnikom Croatia Airlinesa sprevrgla v pravo nočno moro. Iz hrvaške prestolnice so na pot krenili ob 11.40, na Brač pa - verjeli ali ne - prispeli šele naslednji dan.

Izkušnjo je za Slobodno Dalmacijo opisal Aris Marinelić, ki je potoval s svojo 3-letno hčerko. Drama potnikov se je začela tik pred ciljem. Na letalu se je najprej slišalo, da se posadka sooča s tehničnimi težavami.

Nad Trogirjem so potnikom pojasnili, da se letalo sooča z manjšimi težavami in da je potrebno opraviti zasilni pristanek v Splitu. Prestrašenim potnikom po pristanku kako uro niso podali nobenih informacij glede nadaljevanja poti, potem pa jim zagotovili, da je vse v redu in da bodo pot lahko neovirano nadaljevali. Pristojni so jim povedali, da bodo let nadaljevali z istim letalom in jih vkrcali na avtobus, ki jih je odpeljal na stezo.

Še ko so bili potniki v avtobusu, izkušnjo opisuje potnik, so pristojni preverjali delovanje motorja na letalu. Druge opcije potovanja jim niso ponudili, zagotovili so jim, da bodo v kratkem na Braču. Med potniki so bili ljudje z malimi otroki in tudi starejši. Med njimi, je pomenljivo dodal Marinelić, tudi gospa, ki je pred tem iz Avstralije prispela brez kakršnih koli težav.

letalo nesreča Svet Nesreča letala: Potnico potegnilo skozi poškodovano okno

Neverjeten preobrat, nazaj v Zagreb

Takoj, ko je letalo vzletelo, so se spet oglasila opozorila glede tehničnih težav in letalo je, namesto na Brač, ali vsaj Split, pot nadaljeval proti Zagrebu. Na Bolu na Braču ni mogel pristati, so pojasnili potnikom, ker so v tem času pristajala letala iz Ljubljane.

Odločitev, da se letalo vrne v Zagreb, so potnikom utemeljili s tem, da je popravilo tam cenejše. Nervozne potnike so tako iz letala izkrcali v Zagrebu, kjer jim nihče iz letalske družbe ni podal dodatnih pojasnil.

Uslužbenci na okencih so jim ponudili alternativno opcijo, in sicer let z zadnjim letalom za Split ali spanje v hotelu in nadaljevanje poti naslednji dan. Tudi z zadnjim letom za Split ni šlo brez težav, namesto, da bi vzleteli ob 22.20, so to storili ob 22.50, tako da potniki niso mogli ujeti zadnji trajekt na otok, ki krene ob polnoči.

Prvi jutranji trajekt proti Braču iz Splita izplove ob 6.30 zjutraj, potniki so tako v najboljšem primeru v Supetar prispeli okrog sedmih. To pomeni, da je njihova pot iz Zagreba na Brač trajala skoraj 20 ur.

Potnik, ki je izkušnjo opisal Slobodni Dalmaciji, je nad Croatia Airlines obupal, odločil se je za pot z avtobusom. Napovedal je, da bo letalsko družbo zaradi prestanega strahu in stresa tožil za odškodnino.

Croatia Airlines je podala uradno sporočilo, da so vse opravili v skladu s svojim osnovnim vodilom, da na poti ne bila ogrožena varnost potnikov.

Letališče Južeta Pučnika na Brniku Slovenija Ko vas preseneti "obskurna" letalska družba ... Adria Airways Intervju Slovenija Christian Schneider, Adria Airways: Ne moremo tekmovati s cenami, ki so nižje kot taksi iz Ljubljane

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 9