Svet
20 ogledov

Družini s petimi otroki pomagala na letalo

letalo EgyptAir EPA
Sedemčlanska družina je v zadnjem hipu lovila let za Kairo. Mlajši moški je letel domov, ker mu je umrla mama. Na dan prihajajo zgodbe potnikov leta MS804.

Uslužbenka pariškega letališča je po nesreči egiptovskega letala neutolažljiva. Družini s petimi otroki je pomagala ujeti let, na katerega so zamujali. "Bili so družina, starša in pet otrok, štiri dekleta in deček," je uslužbenka povedala za RTL radio.

"Prišli so na terminal 2, kjer delam. EgyptAir leti s terminala 2, zato sem jim pokazala, kako pridejo tja. Oče je bil živčen, ker je videl, koliko je ura in da jih je taksi odložil na napačnem terminalu. Videla sem, da je razburjen, zato sem mu rekla, da bom poklicala letalsko družbo in prosila, če lahko naredijo izjemo in jih počakajo. Tega po navadi ne delamo," je povedala uslužbenka.

Poklicala je EgyptAir in družini naročila, naj pohitijo na terminal 1. "In tako so odšli. Upam, da so let zamudili. Ena od deklic je očetu rekla, da če zamudijo let, bodo pač šli z naslednjim." Kaj se je potem zgodilo, ne ve.

Uradno ni znano, ali je družina uspela ujeti let ali ne. Po podatkih letalske družbe naj bi bila na letalu dva dojenčka in en otrok, iz česar je moč sklepati, da je družina usodni let vendarle zamudila. 

Šel domov, ker mu je umrla mama

Čadski državljan je študiral na francoski vojaški akademiji Saint-Cyr. Z letalom se je vračal domov, ker mu je umrla mama, je potrdil uradnik s čadske embasade v Parizu. 

Nek egiptovski državljan se je vračal domov, potem ko je bil na zdravljenju v Franciji, sta za France24 povedala njegova prijatelja, ki sta po objavi novice o usodi letala prišla na pariško letališče. 

Pred nekaj tedni slavil rojstvo hčerke

Britanske oblasti so sporočile identiteto njihovega državljana. Gre za 40-letnega Richarda Osmana, geologa iz južnega Walesa. Bil je najstarejši otrok egiptovskega zdravnika. Kot poroča BBC je Osman v preteklosti delal v Avstraliji in Egiptu. 

Osmanu se je 27. aprila rodila hči, njegov drugi otrok, zaradi česar je bil neznansko vesel, poroča The Telegraph. Družina ga opisuje kot deloholika, ki je v sklopu dela za rudarsko podjetje večkrat potoval v Kairo. 

"Richard je bil tako srečen ob rojstvu druge hčerke, a samo tri tedne kasneje ga ni več z nami. Bil je resnično vesel otroka in veselil se je družinskega življenja s svojima deklicama," je povedal njegov brat Alastair. Osmanova žena in otroka naj bi bila v Parizu, kjer je par stanoval. 

PREBERITE TUDI: 

sorodniki potnikov EgyptAir | Avtor: Profimedias Profimedias
Sorodniki: Nič nam ne povejo

Sorodniki potnikov na letalu tarnajo nad slabim obveščanjem. "Nobenih informacij nimamo. Nihče nima kakršnih koli podatkov," besede Mohameda Rameza, ki je na kairskem letališču, prenaša BBC.

"Ravnokar smo iz medijev izvedeli, da so našli razbitine … Upam, da najdejo, koga, da bomo lahko molili nad njim," je dejal brat enega od potnikov. 

Približno 30 sorodnikov potnikov s pogrešanega letala je z letalom družbe Air France odletelo proti Kairu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.