Svet
17497 ogledov

Državljani umirajo, on pa se je pošalil. V mislih je imel tudi Melanio.

Trump koronavirus
Ameriški predsednik izbral slab čas za šalo.

V ZDA se je do nedelje z novim koronavirusom okužilo več kot 310 tisoč ljudi, umrlo jih je več kot 8.400, strokovnjaki pa pričakujejo, da se bo žalostna statistika še nekaj časa nadaljevala.

O modelu, ki predvideva več kot 100 tisoč umrlih v Združenih državah Amerike, je ob redni novinarski konferenci spregovoril tudi predsednik Donald Trump. In to na prej svojevrsten način. "Na stotisoč ljudi bo umrlo. Veste, kaj si želim narediti? Želim si biti precej pod modelom. Tega so naredili profesionalci, jaz v model nisem bil vpleten," je dejal ameriški predsednik, nato pa na začudenje mnogih dodal: "No, vsaj s tem modelom se nisem zapletel!"

Donald Trump Trump: Svet "Če jih umre 100.000, smo dobro delali"

S tem se je še neštetič v življenju pohvalil, da si je za spremljevalke izbiral 'modele'.

V času, ko ljudje v desettisočih obolevajo in umirajo v tisočih, šala na uradni novinarski konferenci za COVID-19 ni bila dobro sprejeta. Po mnenju mnogih je Trump še enkrat več pokazal, da ne premore prave empatije.

Donald Trump ZDA Šport Trump: "Želim si navijače v dvoranah. Kmalu!"

Najeli letalo za žur, večina jih je zbolela

V ZDA je podobno ogorčenje zbudilo še ravnanje študentov iz Teksasa. Sedemdeset oseb, starih med dvajset in trideset let, je iz Austina pred dobrim tednom odletelo na 'spring break' v Mehiko, 44 se jih je s študentskih počitnic vrnila okuženih s koronavirusom. 

"Univerza zdaj podrobno sodeluje z javnim zdravstvom v Austinu in mu pomaga pri iskanju kontaktov, ki so jih študenjtje imeli. Incident je dober opomin vsem, ki ne jemljejo resno opozoril javnega zdravstva o okužbi s COVID-19 in prenašanju tega na druge osebe," je dejal J.B. Bird, predstavnik za medije na Univerzi Texas v Austinu.

Komentarjev 3
  • dulesv 14:29 06.april 2020.

    Letos je na svetu umrlo že več kot 15 miljonov ljudi. Ne pretiravajte s temi desetisoči.

  • mercedesb 20:24 05.april 2020.

    No comment na vase pateticne novinarske ugotovitve. Pri 330 milijonski drzavi isto umirajo stari s koronco in ne zaradi koronce. Isto imajo pridruzene bolezni pa se hrano imajo za en drek ti Americani! Boljse da se POTUS sali kot pa ...prikaži veča ta nas čelavi Jajo in Kocincek ko ustvarjata paniko pi nepotrebnem! SLOVENIJA zbudi se! Ne daj se nategovat temu arestantu z obcasnim abonmajem na Dobu! Upam da ga cimprej spravijo tja za nedolocen cas!