Svet
11019 ogledov

Dvignili cene, zdaj se pritožujejo, da termini preko Bookinga niso zapolnjeni

Split Profimedia
Split: "Vsi so navezani na turizem, ker so ugotovili, da je edino, kar prinaša denar, zato vsak zagrabi tisto, kar lahko dobi,"

Čeprav je bila Hrvaška pred začetkom poletne sezone deležna številnih negativnih komentarjev na račun podražitev, prve napovedi kažejo na še eno uspešno sezono. V času prvomajskih praznikov so našteli 50 odstotkov več turistov kot v enakem obdobju lani in 42 odstotkov več nočitev.

Vendar to ne pomeni, da ponekod nimajo težav. Na primer v Splitu, kjer se tamkajšnji prebivalci, ki stanovanja in apartmaje oddajajo turistom, pritožujejo, da njihovi julijski in avgustovski termini preko bookinga niso zapolnjeni. Večina je dvignila cene nastanitev, celotno turistično zgodbo Splita pa spremljajo tudi visoke cene v gostinskih objektih, piše Slobodna Dalmacija.

Po besedah predsednice združenja družinskih apartmajev Barbare Marković sicer splitski najemodajalci letos nimajo razloga za skrb, julij in avgust bosta po njenem v vsakem primeru zapolnjena in to ne glede na cene, tudi na račun" last minute" ponudb. 

Markovićevo skrbi prihodnost tega dalmatinskega mesta, ki gostom nima česa ponuditi, zato se boji, kako se bo splitska turistična zgodba razvijala. "Julij in avgust nikoli nista bila problem in tudi zdaj ne bosta. A da nas te visoke cene ne bodo udarile ... Ne letos, morda drugo leto, leto zatem. Gostje bodo hitro ugotovili, da ni vsebine, drage so restavracije, prenočišča."

Split | Avtor: Profimedia Profimedia
Nasploh je v Splitu vse zapuščeno, od plaž do mesta, ni kakovostnih programov. To sezono bodo še nekako potegnili, a če se bo takšen trend z vsebinami in dogajanjem v mestu nadaljeval, se boji, da bodo gostje prenehali prihajati. 

Vsak zagrabi tisto, kar lahko dobi

"Visoke cene nastanitev v kombinaciji z dejstvom, da ni vsebine, nas bodo ubile. Tisti z normalnimi cenami bo vedno napolnil kapaciete. Je pa res, da se bo počutil bedak, ker bo nekdo drug svojo ponudbo prodal dvakrat dražje. Zato bo naslednjič tudi on dvignil ceno. Tako to gre... Mislim, da smo na splošno pohlepni. Ali pa morda zato, ker je to edina stvar, ki trenutno deluje za nas v mestu. Vsi so navezani na turizem, ker so ugotovili, da je edino, kar prinaša denar, zato vsak zagrabi tisto, kar lahko dobi," piše Svobodna Dalmacija.

dezurni@styria-media.si

 

 

 

Komentarjev 16
  • Avatar NickMason
    NickMason 07:07 09.junij 2023.

    Ni panike,tam se apartmaji najemajo praktično sami ,ker je toliko turistov,da ti tudi rezervacijo poplačajo z obrestmi ,če jo prekineš in tega nastaniš,nič novega ni to.

  • Pierre 14:26 08.junij 2023.

    Pri nas seveda nimamo težav ker je vse poceni????? Nehajte s to Hrvaško, eni hodijo tja eni pa ne. Samo da se SLABO piše o tej deželi!!!!!

  • Avatar Garancija
    Garancija 14:08 08.junij 2023.

    Vse ima svoje meje