Svet
37966 ogledov

Enajstletnega otroka počakali na stranišču in ga pretepli

Nasilje Profimedias Fotografija je simbolična.
Grozljiv primer vrstniškega nasilja se je zgodil v četrtek v Biogradu.

Zadarska policija je prejela prijavo o napadu na enajstletnega dečka, trenutno zbirajo več informacij o dogodku, poroča 24sata. Mati pretepenega dečka je za Anteno Zadar povedala, da ga je na stranišču počakala skupina desetih starejših učencev, ki so ga začeli udarjati s pestmi, ko je padel na tla, pa mu je eden od njih hodil po glavi in po obrazu. Dogodek je po materinih besedah prekinila učiteljica angleščine, a iz šole je ta dan ni poklical nihče. 

Ko je deček prišel iz šole, je začel bruhati in tožiti o bolečinah v trebuhu. V bolnici so naredili rentgen in ultrazvok. Ugotovljeni sta bili dve poškodbi zaradi udarcev v predelu trebuha. Ker bolečine niso ponehale, so ga pustili na opazovanju, da bi lahko preprečili morebitno notranjo krvavitev, je pojasnila mati in dodala, da so jo kontaktirali šele včeraj.

"Vsi udeleženci so znani in njihovi starši obveščeni. To se je zgodilo v sanitarnem prostoru, ki ga ne nadzorujemo, ker nimamo pravice do tega. Kaznovani bodo v skladu s šolskimi pravili. Na samo klasifikacijo dogodka še čakamo in v skladu z njo bomo naredili nadaljnje korake," je za Anteno Zadar povedal ravnatelj Osnovne šole Biograd Joško Brtan. Kot je dodal, do takšnih situacij na šoli ne prihaja pogosto. "Starejši učenci se pogosto norčujejo iz mlajših. Njihov cilj ni bilo nasilje. Seveda jih to ne odvezuje krivde. Pravilnik je jasen. Če pride do poškodb, avtomatsko prejmejo ukor. Pri postopku sodelujejo tudi zdravniki in policija," je še pojasnil.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 9
  • Zoran Raičevič 09:57 25.september 2022.

    Pretepes nekoga in dobiš ukor, hahahaha... Izključitev kvečjemu in tožba šole ter staršev teh nasilnežev!

  • Matjaz Kampic 01:28 25.september 2022.

    Upam, da bodo našli šifro, da bodo lahko katalogizirali dogodek.

  • jakec1575 14:06 24.september 2022.

    Celotna dalmacija ima probleme s tem, da storici nikoli niso krivi in jih spuscajo. Cez par let pa.... 21 letnik povozil 26 letno avstrijko s colnom, 20letnika ubila italijansko druzino z agregatom na brodici, itd. Razvijajo kulturo neodgovornosti. Tudi hajdukovim ...prikaži več navijacem oproscajo vse. Policija in vsi. In gojijo nasilje, sovinizem, nespostovanje v odraslosti