Svet
100 ogledov

Eno leto zapora zaradi goljufanja na izpitu

ljubljana08.03.08, poskusna matura, pisanje, oblikovna sola, gosposka 18, ljublj IFP
Dvema študentoma zaradi goljufanja na izpitu grozi eno leto zaporne kazni

Dvema mladeničema grozi 12 mesecev zapora, ker se je na izpitu eden predstavljal kot drugi, poročanje The Local povzema The Independent. 

Fanta iz Almerie v južni Španiji sta na sprejemnem izpitu želela prevarati nadzornike, a jim ani uspelo, tožilci pa jim,a zdaj očitajo ponarejanje uradnih listih, saj je imel tisti, ki je prišel na izpit namesto drugega z njegovo osebno izkaznico. Poleg 12-mesečne zaporne kazni tožilstvo zahteva še 2190 evrov denarne kazni. 

Odvetnik obtoženega José Carlos Segura je zahtevano kazen označil kot barbarsko in nesorazmerno s prekrškom, meni tudi, da izpit ni uradni dokument. Očitajo jima namreč ponareditev uradnega dokumenta, to je izpita. "Že to, da gre ta primer na sodišče, je nesorazmeno. Zadevo bi lahko rešili z administrativno globo ali z akademskimi sankcijami," je dejal. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • mb 12:20 15.februar 2016.

    Slovenija ?sper en funkcionalno nepismen

  • mb 12:19 15.februar 2016.

    Edino pravilnoŠkoda, da se kaj takega ni pri nas izvedljivoV sloveniji je nacionalni šport, da se goljufa že od os.šole daljeV normalnik državaha take že sošolci izločijo, pri nas pa so to ta večji frajerjiin potem ...prikaži več se čudimo,. če je vsaj polovica diplom, magisterijev itd prepisana slovenija pa posledično banana država

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 11:54 15.februar 2016.

    Učenje preko izkušenj je prihodnost zaposlenosti in prihodnost učenja. Ker z delavnostjo imaš vznemirjenost in preko vznemirjenosti pomniš hitreje. Učenje preko izkušenj je neki najboljšga kar lahko imaš.