Svet
19 ogledov

Facebook dva milijona uporabnikov razglasil za mrtve, čeprav so živi

Facebook Profimedias
Facebook je včeraj skoraj dva milijona uporabnikov razglasil za mrtve, čeprav so še živi.

Da je napaka še bolj nerodna, so za mrtvega razglasili tudi svojega ustanovitelja in direktorja Marka Zuckerberga. 

Pri mrtvih osebah se na Facebook profilu pojavi napis: "Upamo, da bodo ljudje, ki ga imajo radi, našli uteho v tem, kar drugi delijo v njegov spomin in zahvalo za njegovo življenje." 

Kaj je povzročilo napako, Facebook ni razkril, so se pa opravičili. "Za kratek čas so bila danes na nekaterih profilih pomotoma objavljena sporočila, ki so namenjena profilom pokojnih. To je bila strašna napaka, a smo jo že popravili," je sporočil predstavnik Facebooka za stike z mediji. 

Obvestila o smrti so povzročila veliko zgražanja, pa tudi humornih odzivon na družbenih omrežjih. 

Po smrti uporabnika Facebooka lahko svojci profil izbrišejo ali pa se odločijo, da ga spremenijo v spominsko stran. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 10:09 13.november 2016.

    "Kaj je povzročilo napako, Facebook ni razkril, so se pa opravičili. "Za kratek čas so bila danes na nekaterih profilih pomotoma objavljena sporočila, ki so namenjena profilom pokojnih. To je bila strašna napaka, a smo jo že popravili," je sporočil ...prikaži več predstavnik Facebooka za stike z mediji. "Kakšen predstavnik z mediji je to k pove tist kar je že tko al tko očitno se zgodilo???Zgodila se je napaka; popravljena je. Ja ok..a mislte da smo neumni da tega ne vidmo al kaj???Predstavnik z mediji bi se MORAL posvetit pojasnilu napake. To je tvoja naloga. Ne pa nakaldanje o že znanem!!!