Svet
23 ogledov

Forenzik: Tudi en del telesa ni cel

EgyptAir EPA
Na podlagi stanja, v kakršnem se nahajajo posmrtni ostanki potnikov na letu MS804, ki je v četrtek strmoglavil v Sredozemsko morje, predvidevajo, da je na letalu prišlo do eksplozije.

Egiptovski forenzik, ki je del preiskovalne ekipe in je osebno pregledal posmrtne ostanke, ki so jih prepeljali v kairsko mrtvašnico, meni, da je na letalu prišlo do eksplozije. Vseh 80 kosov, ki so jih do sedaj pripeljali v Kairo, je majhnih in "med njimi ni niti enega celega dela telesa, na primer roke ali glave". "Logična razlaga je, da je prišlo do eksplozije," je komentiral forenzik, ki ni želel biti imenovan, saj ni pooblaščen za dajanje informacij javnega značaja. Opozoril pa je tudi na dejstvo, da zaenkrat še niso našli nobenih sledi eksploziva, niti ne more reči, kaj bi eksplozijo lahko povzročilo, piše britanski The Telegraph. 

Njegov sodelavec pa je opozoril, da je prezgodaj za tovrstne zaključke, saj so do sedaj našli le majhno število ostankov. 

Vodja egiptovskih forenzikov je kasneje trditve anonimnega vira zanikal. Dejal je, da gre zgolj za neuradne domneve. 

Številne neznanke glede nesreče

Letalo egiptovske družbe EgyptAir je bilo na poti iz Pariza v Kairo, ko je 19. maja izginilo z radarjev. Letalo s 66 ljudmi na krovu je strmoglavilo v Sredozemsko morje. Vzrok nesreče še vedno ni znan. V soboto je sicer odjeknila novica, da naj bi nekaj minut pred strmoglavljenjem na letalu zaznali dim. Pilot naj bi egiptovskim kontrolorjem celo sporočil, da mora nujno pristati, saj se po letalu širi dim.

PREBERITE TUDI: 

Iskalnim ekipam se je v nedeljo priključila še podmornica, katere naloga je najti črne skrinjice letala, ki bodo lahko dale odgovore na premnoga vprašanja, ki še vedno ostajajo neodgovorjena.

 
Komentarjev 3
  • h3o 14:50 24.maj 2016.

    kdaj bodo začeli vgrajevati padala na letala...letalo se stalira, tako da jenjegova hitrost nič, potem se pa sproži padala, ki nosijo kišto da tal.

  • tecumseh_1975 14:23 24.maj 2016.

    tale forenzik pa zgleda ne ve kaj ostane od aviona ki s polno brzino napikira v vodo... več al manj nič..

  • Zmago 14:07 24.maj 2016.

    Ne, ne ma kaka eksplozija, spet en "pametnjakovič" nekaj neuradno naklada.Kopilot je imel psihološke težave, pa je odšrauval pilotski zic, ga prislonil ob kljuko ................ to bo vse potrdila črna skrinjica, ki jo bodo našli tam,........................... kamor jo bodo položili. ;-\