Svet
21432 ogledov

Fotografija, posneta pred tragedijo, razkriva pravo stanje viadukta

Viadukt Morandi
1/2
Profesor gradbeništva je most pred dvema letoma označil za "inžinerski polom".

Fotografija mosta v Genovi, ki je bila posneta le nekaj tednov pred torkovo tragedijo, prikazuje, v kakšnem stanju je bil viadukt, preden se je zgodila nesreča. Na fotografiji je videti kable, ki visijo s spodnje strani viadukta. 

Genova, zrušen viadukt Genova Svet "Če bi se ustavil in odpočil, bi zagotovo umrl"

Profesor gradbeništva na Univerzi Genova Antoni Brencich je dve leti nazaj ocenil, da je most "inžinerski neuspeh" z "izredno visokimi stroški vzdrževanja". Menil je tudi, da so bili stroški gradnje precenjeni ter opozoril na napačno oceno viskoznosti betona.

Iskanje odgovornega

Svojci umrlih in poškodovanih krivijo zasebno družbo Autostrade per I'Italia, ki vzdržuje večino italijanskih avtocest. Pri Autostrade per I'Italija zatrjujejo ,da je bil viadukt Morandi, ki so ga zgradili leta 1960, pod stalnim nadzorom ter da so bila v teku dela za jačanje njegovih temeljev. 

Most prej in potem | Avtor:

Ujeti avti in ljudje Svet Video: V Genovi se je zrušil 100-metrski viadukt prek avtoceste

Odgovornost za tragedijo je upravljalcu avtocest pripisal tudi italijanski minister za promet Danilo Toninelli in napovedal, da mu bodo odvzeli koncesijo ter zahteval odstop celotnega vodstva. 

Služijo milijarde, plačujejo malo davkov

Podjetje po Toninellijevih besedah služi "milijarde", vendar ne izvaja nujnih vzdrževalnih del na mostovih in avtocestah ter plačuje davke v višini "zgolj nekaj milijonov". 

V zrušenju viadukta, ki ga Genovežani imenujejo tudi Brooklynski most, se je porušil v torek, je v globino z višine 45 metrov padlo 30 do 35 avtomobilov ter trije tovornjaki. V tragediji je po zadnjih podatkih umrlo 42 ljudi.

Genova, zrušen viadukt Genova Svet Trupla v zmečkani pločevini. "To je neizmerna tragedija" most Genoa Most smrti Šport Nogometaš neverjetno preživel zrušitev mosta

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • mph 09:15 16.avgust 2018.

    Groza, privat in mafija na delu, Ta video pove vse, ni treba razumet italijansko, ravno ga videl na regionalu: http://www.tgcom24.mediaset.it/2018/video/agrigento-ponte-morandi-chiuso_3081352.shtml.

  • Ejsi_Disi 07:34 16.avgust 2018.

    Inžiner?!?!? To je hec, kajne?

  • jakec1575 23:02 15.avgust 2018.

    za 42 mrtvih bi jih morali vsakega se za 35 let v zapor+ odplacilo odskodnine. firma in osebno. za zgled vsem ostalim pogoltnim šalabajzerjem. italija ima resno policijo. Lahko bi mafiji malo pristrigli peruti, ce bi hoteli.