Svet
0 ogledov

Francozi se bojijo napada s kemičnim orožjem

francoska vojska Profimedias
Francoska vojska varuje vodna zajetja v okolici Pariza, saj se bojijo napada s kemičnim orožjem.

Za ta varnostni ukrep so se odločili po tem, ko je francoski premier Manuel Valls posvaril, da bi teroristi lahko načrtovali napad s kemičnim ali biološkim orožjem. Iz neke pariške bolnišnice je namreč izginilo 12 zaščitnih oblek, ki bolnišnično osebje ščitijo pred virusi in kemikalijami. Poleg tega je izginilo več kot 30 zaščitnih škornjev, mask in rokavic.

PREBERITE ŠE: Kako verjeten je napad z biološkim ali kemičnim orožjem?

V Bruslju, v predelu Molenbeek, so danes med racijo poleg orožja odkrili tudi nevarne kemikalije. Nekaj teroristov, ki so pretekli petek napadli Pariz, je prebivalo v tem predelu mesta, so sporočile belgijske oblasti, ki so danes razglasile najvišjo stopnjo nevarnosti.

Javno podjetje Eau de Paris je danes tudi zaposlenim prepovedal vstop v šest objektov, kamor lahko sedaj pride le osem ljudi, ki jih je za to pooblastilo ministrstvo za obrambo. Poleg tega so povečali količino klora v vodi. Vodna zajetja sicer varujejo vojaki in tudi posebni senzorji.

Bolnišnice po držav pa so opremili s protistrupom za sarin, ki velja za nevarno kemično orožje, in druge živčne pline.

Komentarjev 8
  • 108 14:27 22.november 2015.

    Europe should to defend Slovenia, not France. The French people defend themselves. When the Balkans will fall, then fall the whole of Europe. By the way, I don't care about the rest of Europe, coz they are traitors. They want ...prikaži več to finish the Schengen Area at this moment! When they idiots invite barbarians to Europe. Another time they leave the countries in their opinion are not importants. They will close their borders, and what's the next? What's the next with the migrants? So me and my friends are ready for join to Slovenian Army. Many of us fought in Afghanistan and Irak, so we have an experience. By the way http://www.slovenskavojska.si/en/public-affairs/news/news-single/nov/compact-eagle-flies-to-poland/Is it ok?

  • nostradamus 08:42 22.november 2015.

    google mu je slabo prevedel - morda je celo kak od onih ki se gredo neko sveto vojno in zganjajo terorizem po evropi

  • matermila 06:03 22.november 2015.

    Slovenščina ti pa ne gre najbolje.