Svet
20381 ogledov

Glavni švedski epidemiolog priznal

Švedska Epa
Število žrtev bi z ustreznejšo odločitvijo lahko zmanjšali, priznava glavni švedski epidemiolog.

Anders Tegnell, glavni švedski epidemiolog, človek, ki stoji za strategijo te države, da se ne zapre zaradi pandemije koronavirusa, je priznal, da bi bilo potrebno sprejeti drugačne ukrepe, poroča BBC.

Epidemiolog je več mesecev branil svoj pristop, v skladu s katerim se Švedska ni zaprla kot druge države, hkrati pa kritiziral druge države zaradi njihovih - po njegovem mnenju - preveč restriktivnih ukrepov.

Danes zjutraj se je v intervjuju za švedski radio strinjal, da je v njegovi državi preveč žrtev.

"Če bi se zdaj soočali z isto boleznijo in pri tem o njej vedeli to, kar vemo danes, mislim, da bi sprejeli odločitev, ki bi bila na pol poti od tega, kar je storila Švedska in kar je storila večina ostalega sveta," je povedal.

Anders Tegnell | Avtor: Epa Epa

Švedska ima po zadnjih podatkih najvišjo stopnjo umrljivosti zaradi covida-19 na svetu. Več kot 4.400 ljudi je umrlo, 38.500 je bilo okuženih.

Eden od razlogov za veliko število smrtnih žrtev naj bi bilo širjenje okužb z novim koronavirusom v domovih za ostarele. Za zdaj ni znano, zakaj se je virus razširil v toliko teh ustanov, še posebej v prestolnici Stockholm in njeni okolici.

Je pa že pred časom ena izmed zaposlenih v teh ustanovah povedala, da ljudi, ki so zboleli v tamkajšnjih domovih za ostarele, niso odpeljali v bolnišnice, saj je veljal takšen ukrep. Podrobnosti glede tega na spodnji povezavi:

Koronavirus maska Temna plat Svet "Nikogar v bolnico, četudi ima 65 let in bi lahko še dolgo živel"

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 13
  • Avatar Dawiletka
    Dawiletka 01:11 04.junij 2020.

    Dobrodošli na najboljšem spletnem mestu za zmenke == Hosset.Com

  • Mojzes1 19:43 03.junij 2020.

    SDS ovci. Ne hodite več na izlete ali delo v Švedsko, Švico,Nemčijo, Ameriko, tam so sami terorisi, muslimani in podobno. Hodit samo še na Madžarsko tam je zakon in demokracija, pa še plače imajo vrhunske, celih 300 eurov. Zakon, to ...prikaži večo je vaša obljubjena dežela.

  • Avatar right
    right 18:12 03.junij 2020.

    kje ste riti revolucionarske? pogrešam vaše partijske komentarje