Svet
31980 ogledov

Grozljiv video napada na žensko v lepotilnem salonu. Razlog je neverjeten.

Posnetek nasilja zajem zaslona
Na spletu se širi posnetek moškega, ki je v lepotilnem salonu napadel svojo ženo. Ozadje je neverjetno.

Turkmenistan. Video nasilja nad žensko naj bi bil posnet v improviziranem salonu v okrožju Kjoši v bližini glavnega mesta države. Kot povzema Daily Mail, je moški svojo ženo najprej napadel le verbalno, nato pa se vrnil in jo napadel še fizično. Tudi brcal jo je. Ostale ženske v salonu, delavke in strake, so bile očitno preveč prestrašene, da bi ženski priskočile na pomoč. 

Daily Mail navaja, da je moški najprej vznemirjeno kričal, kje je, da jo vsi iščejo in da ne more tako hoditi naokrog. V državi so sicer sprejeli novi zakon, v skladu s katerim denarno kaznujejo moške, katerih žene se poslužujejo določenih lepotilnih tretmajev. Višina kazni lahko znaša tudi nekaj mesečnih plač. 

V Turkmenistanu je tako obisk kozmetičnega salona postal prekršek, kozmetičarji pa vendarle še naprej opravljajo svoj posel ilegalno in na skrivnih lokacijah. Na ta način se izpostavljajo nevarnostim visokih kazni, če jih ujamejo, med drugim jim lahko preti tudi zapor. 

Povsem običajni postopki, kot so barvanje las, manikura, umetni nohti ali trepalnice, so postali tabu, na ženske pa se vršijo pritiske, da bi nosile tradicionalne obleke. Uvedli so tudi prepoved polnjenih nedrčkov.

Oblasti so izvedle že več racij v ilegalnih salonih, kjer so prijeli več žensk samo zato, ker se "izgledale preveč promiskuitetno", še navaja britanski časnik. 

slovenija 04.12.2009, alkohol, nasilje v druzini, foto:Spela Mohoric Slovenija Pijan grozil in razbijal po hiši, s kijem nato še nad policista Domače nasilje Slovenija Slovenija Jasna Podreka: ''Takrat postanejo nasilni partnerji najbolj nevarni''

dezuri@styria-media.si

 
Komentarjev 19
 • Avatar Zala
  Zala 16:34 18.avgust 2022.

  Avše pa gledajo namesto, da bi a premikastile.

 • alen04 09:13 16.avgust 2022.

  Prasec karma te čaka. Gnoj degenerirani!!!!

 • radovednica 08:04 16.avgust 2022.

  Ja to je Turkmenistan. Pa kaj nas brigajo te lubadarsko musliške države. Samo, k nam ne spuščati beguljarjev iz teh jebenih držav spuščat. Zakaj ne pišete še o kakšnih zumba afrikanarskih deželah? Sicer pa nikjer na svetu babam ni tako ...prikaži več lepo in komfortno, kot v Evropi ali Sloveniji.