Svet
10434 ogledov

Grozljivka na Hrvaškem: evakuirati so morali celo sosede

Hrvaška policija Epa
Moški je zadrževal otroka in žensko ter grozil s plinsko jeklenko. Morali so evakuirati vse sosede.

Moški je partnerko in mater svojega otroka več ur zadrževal v stanovanju in ji grozil, da bo aktiviral eksplozivno napravo, zaradi česar so morali evakuirati vse sosede. Grozljivka se je dogajala v Kneževem, vse se je srečno končalo v jutranjih urah v ponedeljek.

"Moški je pod nadzorom, aretiran, zdaj poteka kriminalistična preiskava, nihče ni poškodovan," je v sporočilu za javnost zapisala osiješko-baranjska policija.

Kot poroča 24Sata se je grozljivka začela na veliko noč v poznih popoldanskih urah, na terenu so bile številne službe, vključno s pogajalci, pripadniki specialne policije in nujne medicinske pomoči. 

Najprej je zadrževal otroka

Prebivalci kraja Kneževa pri Belem Manastiru so nedeljsko popoldne morali preživeti zdoma. Moški (49) je v stanovanju zadržal svojo zunajzakonsko partnerico (34) in njunega osemletnega otroka ter jima grozil s plinsko jeklenko.

Snežni plaz GORE Gorenjska Gorski reševalci v treh akcijah, plaz spet odnesel alpinista Novorojenček Dojenček Enea Svet Novorojenčka pustila na polikliniki, to je pisalo v sporočilu

Na teren so odšle vse nujne službe, policija, gasilci, reševalci, po informacijah 24Sata so poklicali tudi specialce iz Zagreba. Moški, ki je z žensko v izvenzakonski skupnosti, je otroka kmalu izpustil. Zatem se je skupaj z žensko zaklenil v stanovanje v prvem nadstropju in tam vztrajal šest ur. Nepoškodovanega otroka so takoj, že v nedeljo, odpeljali k babici.

Po prvih znanih informacijah, naj bi tako otroku kot ženski grozil s plinsko jeklenko, imel naj bi tudi pištolo.

Kot so za 24Sata povedali sosedje, je prišel moški k partnerici in otroku na velikonočno kosilo. Njuna zveza je bila že pred tem nasilna in burna, do ženske naj bi bil že prej pogosto nasilen. Pred kratkim naj bi jo fizično napadel, ona pa ga je prijavila.

Moški je sicer poročen, ima že dva odrasla otroka, njegova žena in otroci že leta živijo v Nemčiji. Uradno moški ni ločen. Bil pa je bolestno ljubosumen na novo zunajzakonsko partnerico, s katero ima sina.

Komentarjev 2