Svet
62079 ogledov

Novorojenčka pustila na polikliniki, to je pisalo v sporočilu

Novorojenček Profimedia - fotografija je simbolična
Mati je novorojenčka zapustila na milanski polikliniki v "Culla per la Vita", kar pomeni Zibelka za življenje. Ob dojenčku je pustila pismo.

V pismu je med drugim pisalo: "Ime mu je Enea, je super zdrav". Mati v stiski očitno otroka ne more obdržati, mu pa želi lepo življenje, zato ga je pustila v tako imenovani zibelki za življenje v milanski polikliniki. 

Kot so zapisali v sporočilu za javnosti, bo "sodišče otroka zaupalo družini, ki se je že ponudila za posvojitev in je bila ocenjena kot primerna za sprejem zapuščenega otroka."

 

adaptirano mleko Slovenija Zdravje Državljan opozoril pred nekaterimi produkti za dojenčke in novorojenčke Turčija potres ruševine iskanje preživelih Pravi čudež Svet Pravi čudež: Po 54 dneh združili mamo in dojenčico, ločeni v potresu

Tretji otrok, ki so ga zaupali Zibelki za življenje  

Na veliko noč zjutraj so v milanski polikliniki skupaj z Enejem v zibelki našli tudi pismo s podpisom njegove matere.

Gre za zdravega novorojenčka, ki tehta približno 2,6 kilograma, so pojasnili v bolnišnici. Dojenčku je ime Enea. Skupaj z dojenčkom so v Zibelki našli tudi pismo, ki ga je podpisala njegova mama, kjer pravi, da je dojenček "super zdrav, vse preiskave v bolnišnici so v redu", zapisala je tudi veliko drugih čustvenih besed. 

Gre za tretjega otroka, ki je bil zaupan v tako imenovano Zibelko za življenje, odkar je bila aktivirana leta 2007. Za dojenčka zdaj skrbijo specialisti neonatologije na kliniki, kjer je na rutinskih pregledih.

Kot je dogodek komentiral generalni direktor milanske poliklinike Ezio Belleri, le redki vedo, da lahko v bolnišnici zaradi varnosti matere in otroka rodite anonimno. "Poleg tega obstajajo Zibelke za življenje: naša se nahaja na vhodu v kliniko Mangiagalli in vam omogoča, da popolnoma varno sprejmemo otroka, katerega starši ga žal ne morejo obdržati pri sebi. To je dramatična odločitev, vendar vam Zibelka omogoča, da otroka zaupate ustanovi, kjer je zagotovljena takojšnja oskrba in ki ohranja popolno anonimnost za starše," je opisal. 

Staršem, ki otroka ne morejo ali ne želijo obdržati, tako pomagajo v stiski in poskrbijo tako za otrokovo kot materino varnost. 

"Mali Enea bo ostal pri nas toliko časa, kolikor je tehnično potrebno, da ga sodišče za mladoletnike zaupa primerni družini, običajno je dovolj nekaj tednov," je pojasnil Fabio Mosca, direktor neonatologije in neonatalne intenzivne nege na milanski polikliniki.

"Mali Enea je v redu, je čudovit dojenček, star približno teden dni, zdravniki in medicinske sestre ga razvajajo," je še povedal. 

Komentarjev 3
  • Boschtjan Zupanchich 21:45 10.april 2023.

    Ampak tega bo tudi vse več , ker se prebuja Največja Kriza Človeštva, ....

  • Avatar jate
    jate 20:19 10.april 2023.

    vseeno pogum tej materi...raje da pusti otroka za posvojitev ,če ne more zanj skrbet ,kot pa da naredi detomor..