Svet
55115 ogledov

Grozljivka na Hvaru

Hrvaška policija Hrvoje Jelavić/Pixsell
Policijska preiskava zgodbe z več zasuki še poteka.

Na Hrvaru, v zalivu Zenišće, je sinoči prišlo do poskusa uboja in samomora. Motiv naj bi bila prijava posilstva.

Policija je prejela prijavo poškodovane ženske osebe v omenjenem zalivu, po prvih podatkih naj bi šlo za vbodne rane. Na mesto dogodka so takoj odhiteli reševalci, ki so poškodovano žensko s helikopterjem prepeljali v bolnišnico v Split. Ženska naj ne bi bila življenjsko ogrožena, pišejo hrvaški portali.

Nedaleč stran od poškodovane ženske so našli moško truplo, na katerem pa ni znakov kaznivega dejanja, so za Slobodno Dalmacijo potrdili na splitsko dalmatinski policijski upravi.

Čeprav na policiji teh podatkov ne dajejo, hrvaški portali pišejo, da si je moški sodil sam. Šlo je za prišleka iz Bosne in Hercegovine, ki je v torek zvečer z nožem napadel državljanko Litve in ji prizadejal pet vbodnih ran. Ženska je podobne starosti kot moški.

Pred desetimmi dnevi ga je prijavila na policijo zaradi domnevnega posilstva. Policija ga prijela in ga zaslišala, moški se je branil, češ da je to storil zaradi denarja, ki naj bi mu ga bila ženska dolžna za izvajanje nekaterih gradbenih del.

Policija moškega ni pridržala v priporu, v njegovem obnašanju očitno niso zaznali ponovitvene nevarnosti.

Podrobno stanje poškodovane ženske za zdaj ni znano.

Zloraba otrok Širše Svet Nova definicija spolnega nasilja nasilje zloraba otrok deklica Oče sedmih otrok Svet Grozljive zlorabe 13-letnice, to je njegova preteklost

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
  • mph 12:04 26.junij 2019.

    Najbolj važno, da v njegovem obnašanju očitno niso zaznali ponovitvene nevarnosti. Kot velja za vse dosedanje ponovitve posilstva, ko je šel kriminalec takoj na prosto, umore bivših partnerk. ... itn. Edini problem je, da do sedaj še ni nihče končal ...prikaži več v dolgoletnem zaporu, ker "ni zaznal ponovitvene nevarnosti". Beda od sistema, kjer sam sistem skrbi bolj za storilce kot žrtve.

  • jakec1575 11:51 26.junij 2019.

    četudi bi bilo to res....zaradi dolga denarja je mislil, da ima pravico za posilstvo. Policija ga je spustila, ker hrvaška policija si v turisticni sezoni ne misli delat problemov. lagodno sportski. hrvati imajo glede incidentov več sreče kot pameti pri ...prikaži več toliko mio gostov vsako leto. Posebej na otokih.