Svet
68353 ogledov

Grozljivo: To naj bi se zgodilo z malo Danko

pogrešana deklica pronadjime.mup.gov.rs
Na dan prihajajo podrobnosti dogajanja usodnega dne, ko je umrla deklica Danka.

Srbska policija je potrdila, da je dveletna deklica Danka Ilić, ki so jo deset dni neuspešno iskali, mrtva. Policija je pridržala dva 50-letna moška, delavca javnega komunalnega podjetja. Dejanje sta priznala.

Z vozilom fiat panda sta trčila v deklico. "Bila sta pijana. Ustrašila sta se, ker sta pijana vozila službeni avtomobil. Deklica je bila po trčenju živa. Eden od njiju je izstopil iz avtomobila in z golimi rokami zadavil Danko. Ona je ležala na cesti in jokala, on pa jo je brez trohice slabe vesti zadavil, vrgel v prtljažnik in jo nato odvrgel na deponiji," je dejal glavni urednik časnika Informer Dragan J. Vučićević.

Truplo naj bi nameravala prestaviti

A tu se zgodba ne konča. "Eden od njiju je rekel, da bo telo male Danke izkopal in skril v svojem kraju, ki se nahaja 36 kilometrov od Bora. Truplo naj bi zakopal poleg hleva, v hlevski gnoj. Dogovarjala sta se, kako bosta prikrila sledove. Kot delavca komunalnega podjetja nista bila sumljiva," je pojasnil Vučićević. Ko so ju prvič zaslišali, sta zatrjevala, da nista nikakor povezana z dekličinim izginotjem.

Psi, izurjeni za iskanje pogrešanih, so pregledali lokacijo, kamor sta moška nameravala dekličino truplo prenesti, a tam niso odkrili nobenih sledi. Iskanje trupla se tako nadaljuje na deponiji.

Informer piše, da naj bi storilca bila že prepričana, da jima ne bodo prišli na sled. Pojavila so se namreč namigovanja, da naj bi deklico videli na Dunaju.

"Upam, da to ni res"

Za Kurir je spregovoril brat enega od osumljencev. "Moj brat je od včeraj na policiji. Odpeljali so ga z doma. Nič ne vem, nihče nam nič ne pove. Upam in molim, da ni on za temo. Čakamo informacije," je dejal. Povedal je, da je brat samski in ni znan po tem, da bi povzročal težave. "Znan je po tem, da rad nekaj spije. Nikoli si ne bi mislil, da bi lahko bil sposoben česa takega," je povedal brat enega od osumljencev. 

Soseda drugega osumljenca je za Kurir povedala, da je osumljeni ločen, ima enega sina in tudi že vnukinjo. "Vnukinjo ima, ne vem, kako mu je lahko kaj takega padlo na pamet. Upam, da to ni res," je dejala soseda. 

Po poročanju Kurirja naj bi policija že včeraj osumljenca pripeljala na kraj dogodka, kjer naj bi jim pokazala, kje je prišlo do trka in kam sta se potem odpeljala. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 16
  • Qdcwtbtb 18:24 04.april 2024.

    Uboga deklica. Komaj je začela živeti.

  • Avatar karjola
    karjola 18:18 04.april 2024.

    upam da jih potamanijo še preden sploh pridejo na sodišče

  • nostradamus 17:37 04.april 2024.

    nisem podpornik nasilja a tema dvema morilcema privoscim najhujse mozne muke po vsej verjetnosti bomo cez kak dan brali (uradno) verzijo da sta storila samomor