Svet
38362 ogledov

Hči Ratka Mladića si je z očetovo pištolo sodila sama

ratko mladić
1/4
Reuters
Ana Mladić se je pri le 23 letih ustrelila z očetovo pištolo.

Bila je ena najboljših študentov medicine v Beogradu, sodila si je 25. marca 1994 v družinski hiši v svoji sobi. Poslovilnega pisma ni pustila. Ustrelila se je z očetovo pištolo.

V hiši sta bili takrat mama in brat, medtem ko so prizorišče pregledovale pristojne službe, je domov prispel tudi Ratko Mladić. Niso mu dovolili, da vstopi v hišo.

Kasneje so se pojavile različne teorije o tem, zakaj je Mladićeva hči storila samomor. Nekateri so trdili, da so jo ubili, drugi, da jo je pretreslo, ko je spoznala resnico o očetu, ki ga je vso mladost idealizirala.

Ratko Mladić | Avtor: Dezzen Dezzen
Nekateri celo trdijo, da je Mladić dal ubiti hčerkinega fanta, s katerim je bila v vezi med vojno. Dragan Stojković Mladiću ni bil všeč, zato je prek svojih ljudi v vojski dosegel, da so ga namestili na bojišče pri Sarajevu, kjer naj bi se nahajali srbski vojaki. Izkazalo se je, da ga je napotil skoraj naravnost v roke sovražniku.

Ratko Mladić Svet Po obsodbi Ratka Mladića: "Pravici je zadoščeno le deloma"

Le nekaj mesecev po Anini smrti se je Mladić vrnil domov za operacijo Zvezda

Zvezda je sicer klical svojo hčer, a tokrat je bila to operacija za napad na tri zaščitene bosanske enklave: Srebrenico, Goražde in Žepo.

Začetek sojenja Mladiću | Avtor: Reuters Reuters
Zelo verjetno je, da je po Anini smrti iskal krivca za dogodek, povsem mogoče je, da se je prav zato znesel nad muslimani, namesto da bi krivca poiskal v sebi, pravijo zgodovinarji.

Pištola, s katero se je Ana ustrelila, je bilo darilo, ki ga je Mladić zelo cenil. Vzela bi lahko katerokoli pištolo, saj je bila njihova hiša polna orožja, pišejo hrvaški mediji. A izbrala je pištolo Zastava, za katero je Mladić dejal, da bo z njo streljal le takrat, ko bo njegova hči rodila.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 19
  • MihaPu 22:26 02.februar 2020.

    Zakaj ne pišejo o tem, da je bil narejen genocid nad Srbi po okolišnjih vaseh v večkilometrskem radiusu okoli Srebrenice, takrat so pač liberalni sprijenci in multikulti loverji verjeli muslijem, žal več ne! Pa mumije v Bosni dobijajo 100 eur ...prikaži več na mesec, da jokajo pred zahodnimi kamerami. Vprašajte kogarkoli spodaj v Bosni ali je to res (tudi muslija) in bo povedal, da je to res. Hoteli ste označiti Srbe kot genociden narod, samo čakam, da bo resnica prišla na dan. Gnoj muslimansko-ustaški.

  • Žurnalček 07:15 24.november 2017.

    Na primeru Mladića sem ugotovil , zakaj niso Nemci likvidirali takoj Hitlerja ! Pač niso vedeli , da je tako nor ! No za Mladića sem pa samo po enem videnju , ne srečanju, videl da je nor. No in ...prikaži večn če bi ga fental kot podpolkovnika , za katerega niste nikoli slišal , bi izpadel morilec visokega oficirja JNA in bi me lovile vse republike in stranke SFRJ ! Pa sem ga hotel , ko ste zanj že slišali , samo pobeg več ni bil mogoč , zaradi dvojnega obroča okoli Knina !

  • ljubodoma 20:35 23.november 2017.

    ti to je tako užival v bratstvu in edinstvu, da so se bratsko in jedino klali, ko prasci za koline - smrt komunistom in mladićem, ki so krivi vojnih zločinov, kot maćek, sperans, inž. babić, dedić in delanić . . ...prikaži več - . - . - .- . - . - . - . - . - . - . -!